PLANET MEDIA GROUP

De Planet Race, wereldwijd avontuur van Planet Internet op RTL

PERSBERICHT

De Planet Race, wereldwijd avontuur van Planet Internet in programma RTL 4

Amersfoort, 17 september 2002 Een klimexpeditie in de bergen, op een kameel door de woestijn, een voettocht door het oerwoud... alles is mogelijk bij de Planet Race, een nieuw interactief avontuur van Planet Internet. Rondom de Planet Race is op RTL 4 een nieuw programma te zien, waarin elke zaterdag om 21.00 uur uitgebreid verslag wordt gedaan van alle hoogte- en dieptepunten, confrontaties en belevenissen van acht Avonturiers.

Op acht november aanstaande staan acht Avonturies aan de start van de Planet Race, een reis in zes etappes rond de wereld. Voor elke deelnemer is het doel van de race om binnen zes weken de zes sleutels te vinden van een geldkluis. Deze sleutels zijn wereldwijd verstopt. Tijdens de zoektocht worden de Avonturiers via internet en mobiele telefoon de weg gewezen door hun Fans. Zij vervullen thuis via internet of i-mode opdrachten, om zo informatie te verzamelen voor hun favoriete reiziger. En die hulp is hard nodig, alleen daarmee kunnen zij het redden, want na elke etappe valt één reiziger af...

Dit initiatief van Planet Internet, dat volledig aansluit bij haar themacampagne there s more to explore, wordt mede mogelijk gemaakt door KPN Mobile met i-mode, Zorgverzekeraar VGZ, Toshiba, Volvo Cars, het Wereld Natuur Fonds, Vliegwinkel.nl, Bever Zwerfsport, Europeesche Verzekeringen, Nilsson & Lamm / Lonely Planet. De samenwerking met deze partners resulteert tevens in een bijzonder crossmediaal concept; het inzetten van televisie, internet en mobiele telefoon om zo vaak en gericht mogelijk zowel de Fans als de Avonturiers te bereiken en te beroeren.

Vandaag wordt gestart met de werving van Avonturiers en gaat de site www.planetrace.nl live. Na de selectie zal vanaf 8 november de Planet Race elke zaterdag op prime time bij RTL 4 te zien zijn en dagelijks ook kort aandacht krijgen van RTL 5, Yorin en YorinFM. Uiteraard is de race 24 uur per dag volledig te volgen via internet!

Over Planet Internet
Planet Internet is één van de grootste internetaanbieders met één van de best bezochte websites van Nederland (www.planet.nl). Planet Internet is een onderdeel van Planet Media Group (www.planetmediagroup.nl) in Amersfoort, dochter van KPN.