Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 17-09-2002 17.30 uur Berichten van dinsdagmiddag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Niet dood maar laveloos
HAVELTE - Een auto half in de sloot, twee inzittenden in vreemde posities in de auto en geen teken van leven. Logisch dat een passant dan denkt dat er een ernstig ongeval is gebeurd en dat de beide inzittenden wel eens dood konden zijn. Dat was dinsdagmiddag ook de melding naar 112. Dus de hulpverleningsdiensten met zwaailamp en sirene naar de Loosweg bij Havelte waar de auto lag. Daar werd echter al snel duidelijk dat de beide inzittenden niet dood of gewond waren maar laveloos door drankgebruik. De bestuurder, een 44 jr. man uit Uffelte werd aangehouden. Hij weigerde mee te werken aan een blaasproef en een bloedafname. Het rijbewijs invorderen hoefde de politie niet want de man bezit geen rijbewijs.

Inbraak
ZUIDLAREN - In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een eetgelegenheid aan de Brink Oostzijde in Zuidlaren. Men kwam binnen door een deur te forceren. Binnen werden de gokkasten opengebroken. Men verdween met het geld uit deze kasten.

Gereedschap weg
ASSEN - Uit een leegstaande pand aan de Dr. Nassaulaan 9 in Assen zijn in de nacht van maandag op dinsdag o.a. meerdere elektrische gereedschappen en wat hang en sluitwerk gestolen. Men kwam binnen door een raam te forceren.

Essent medewerkers bedreigd
ASSEN - De politie hield maandagmorgen in de Oldambtstraat in Assen een 37 jr. man aan die kort daarvoor drie medewerkers van Essent had bedreigd met een mes. In verband met een betalingsschuld kwam men de elektriciteit afsluiten in de woning van de man. De man was het daarmee niet eens en ging de mannen met een mes achterna. De medewerkers deden aangifte. Op het politiebureau bleek dat de man ook nog een openstaande boete van ongeveer 50 euro moest betalen. Toen hij dat had gedaan en een verklaring over de bedreiging had afgelegd werd hij op vrije voeten gesteld.

Drugsgebruikers aangehouden
MEPPEL - Op aanwijzing van een getuige hield de politie maandagmiddag op een parkeerplaats aan de Hesselterweg in Meppel twee drugsgebruikers aan. Ze zaten in een auto waarin heroïne werd gerookt. Eén van de aangehouden mannen, een 45 jr. inwoner van Meppel, had ongeveer 0,7 gram heroïne in zijn bezit. Tegen hem wordt i.v.m. dit bezit proces-verbaal opgemaakt. De drugs zijn in beslag genomen. De andere man, een 44 jr. inwoner van Steenwijk en eigenaar van de auto waarin ze zaten, had geen drugs bij zich. Hij verklaarde alleen iets gerookt te hebben van zijn vriend. Wel bleek dat zijn rijbewijs op basis van een innemingmaatregel van de Wet Mulder moest worden ingevorderd. Dat gebeurde waardoor de man te voet het politiebureau moest verlaten. Zijn auto mag hij laten ophalen door iemand die wel in het bezit is van een rijbewijs.