Politie Zaanstreek-waterland

Persdagrapport Zaanstreek-Waterland


* Samenstelling Martin Eijben

* Piket Jelle Egas


---

15:00 16-SEP-02
loc.: OOSTHUIZEN, WESTEINDE
Bromfiets aan bureau
Reed een 16-jarige jongen uit Hoorn op een bromfiets zonder helm met een snelheid van ca. 80 km/u. De bromfiets was voorzien van een verzekeringsplaatje uit 2001 en niet voorzien van een gele plaat. De jongen was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Bromfiets aan het bureau en de jongen met een aantal p.v.'s naar huis.


**

15:02 16-SEP-02
loc.: MIDDENBEEMSTER, RIJKSWEG A7
Onjuist gebruik vluchtstrook
Tussen 11.20 uur en 12.30 uur controle gebruik vluchtstrook A7 thv afslag Purmerend-centrum. I.v.m. werkzaamheden was het erg druk. Er zijn 39 p.v.'s uitgeschreven.


**

15:19 16-SEP-02
loc.: ZAANDAM, E HEIMANSSTRAAT
Vlam in de pan
Sloeg de vlam in de pan. Dit veroorzaakte een hevige steekvlam die oversloeg naar de koelkast die ook vlam vatte. Bewoonster (23 jaar) heeft enkele malen de woning verlaten en weer betreden. Zij kreeg van ter plaatse gekomen ambulancebroeders zuurstof toegediend en later ter observatie overgebracht naar het ZMC De Heel. Brandweer had de brand snel onder controle.


**

16:07 16-SEP-02
loc.: PURMEREND, HOORNSEBUURT
Controle drugs
Naar aanleiding van de melding dat er iemand drugs verkocht en nu zat te gebruiken in een portiek een onderzoek ingesteld. Ter plaatse twee mannen aangetroffen die bij het zien van rapp's iets wegstopten. Het bleken twee zakjes weed te zijn. De verdachte kon zich niet legitimeren en verklaarde 18 jaar te zijn. De zakjes weed overgenomen en verdachte gelast aan het bureau een legitimatie te tonen. Hierbij bleek dat de verdachte 17 jaar was. Zakjes weed in beslaggenomen en verdachte een p.v. voor het opgeven van een valse geboortedatum.


**

16:45 16-SEP-02
loc.: PURMEREND, PURMERSTEENWEG
Onderuit met bromfiets
Een 19-jarige Purmerender liep schrammen en kneuzingen op toen hij met zijn bromfiets door onbekende oorzaak met zijn voorwiel de trottoirband raakte en ten val kwam.


**

21:02 16-SEP-02

loc.: ZAANDAM, HOUTVELDWEG
Auto weg
Vanaf de openbare parkeerplaats naast het belastingkantoor werd tussen 07.30 uur en 18.30 uur een rode Fiat Cinquecento met het kenteken GJ-DF-61 weggenomen.


**

21:17 16-SEP-02
loc.: PURMEREND, KANAALDIJK
Hulpdiensten rukken voor niets uit
Een 35-jarige man uit Schiedam zorgde ervoor dat twee politieauto's, twee ambulances en drie brandweerauto's (2 duikeenheden) uitrukten naar de Kanaaldijk, naar aanleiding van een melding dat er iemand in het water zou zijn gevallen. De verdachte verklaarde ter plaatse dat hij de persoon was die in het water was gevallen. Hij had echter droge kleren aan en verklaarde van iemand droge kleren te hebben gekregen. Hij wist alleen iet meer van wie.. Rapp's twijfelden aan het waarheidsgehalte van zijn verklaring en hebben hem aangehouden. De man maakte een verwarde indruk. De man verklaarde eenzaam te zijn geweest. Hij wilde mensen om zich heen hebben en had daarom 112 gebeld.


**

00:21 17-SEP-02
loc.: ZAANDAM, VERMILJOENWEG
Bankstel in brand
Achter Albert Heijn stond een bankstel in de brand. Brand was te groot voor de brandblusser uit de dienstauto, dus brandweer ter plaatse laten komen.


**

08:14 17-SEP-02
loc.: ZAANDAM, WAAL / BERGUMERMEER
Motorrijder gewond bij aanrijding
Een 47-jarige motorrijder uit Koog aan de Zaan werd met hand- en beenletsel overgebracht naar het ZMC De Heel, nadat hij op genoemde kruising was aangereden door een 18-jarige automobiliste uit Wormerveer. De vrouw reed over de Waal en wilde linksaf slaan. Haar uitzicht werd belemmerd door een voor haar rijdende vuilnisauto en daardoor zag zij de motorrijder, die haar over de fietsstrook tegemoet kwam, over het hoofd.


**

10:32 17-SEP-02
loc.: ZAANDAM, NOORDERVALDEURSLOOT
Diefstal boot
Tussen 15-09 08.15 uur en 16-09 08.15 uur werd vanuit genoemde sloot weggenomen een Raneiri motorboot, 4.60 lang met een Mercury buitenboordmotor van 60 pk. De daders hebben waarschijnlijk de 2 sloten doorgeknipt. De boot lag achter een hek aan een steigercomplex. Men is vermoedelijk over het water gekomen.


**

11:06 17-SEP-02
loc.: PURMEREND, GOUWZEESTRAAT
Diefstal auto
Afgelopen nacht werd vanaf de parkeerplaats een rode Opel Corsa met het kenteken TH-03-RG weggenomen.


**

GETUIGENOPROEP ( speciaal tav NNC en Het Kompas)
22:42 14-SEP-02
loc.: DEN ILP, DEN ILP
Bedreiging
Aangever (een 50-jarige man uit Den Ilp) zat als passagier naast zijn zoon in de auto. Zijn vrouw en andere zoon zaten achterin. Vanuit Landsmeer reden zij tussen 22.30 uur en 22.45 uur richting Den Ilp. Achter hen reed een zilvergrijze Mercedes ML 55. Deze auto reed heel dicht achter hen. Even later stopte zijn zoon en stapte uit. Ook de bestuurder van de Mercedes stapte uit. Deze man liep op zijn zoon af, pakte hem bij de keel en dreigde hem te vermoorden. Aangever is ook uitgestapt om zijn zoon te helpen. Ook de andere zoon stapte uit. De man dreigde hen allen te zullen doodschieten. Vanuit de auto van de man werd door een kind naar hem geroepen. De man zei dat het maat goed was dat hij zijn kinderen bij zich had. Hij liep vervolgens terug naar zijn auto. Aangever was ook van plan in te stappen. Hij opende het portier zag dat de man met zijn auto ineens veel snelheid maakte en over het trottoir aan kwam rijden. Aangever smeet het portier dicht en drukte zich stijf tegen de auto. Hij is ervan overtuigd dat als hij niet snel genoeg gereageerd zou hebben, hij door de auto zou zijn geraakt. Hierna reed de man met hoge snelheid weg in de richting van Purmerend. Getuigen worden verzocht te bellen met 0900-8844.


**

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-170902

07:30-11:15 16-SEPT-02
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN
Snelheidscontrole
In Assendelft, op de provinciale weg Purmerend-Buitenhuizen werd maandag door 6,2% van de weggebruikers te hard gereden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 122 km per uur.


**

13:00-14:30 16-SEPT-02
WESTZAAN, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN
Slechts drie hardrijders
Tijdens een snelheidscontrole in Westzaan reden slechts drie bestuurders harder dan de toegestane 70 km per uur, de snelste had 95 km per uur op de teller staan. De controle begon omstreeks één uur 's middags en duurde anderhalf uur. In die tijd passeerden 400 voertuigen, in de richting van Assendelft, de radarauto.


**

13:30-17:30 16-SEPT-02
WORMERVEER/ ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM Snelheidsovertredingen Provincialeweg Zaandam-Castricum In Wormerveer overschreed 5,5% van de weggebruikers maandagmiddag tussen half twee en half drie de snelheidslimiet op de Provincialeweg Zaandam-Castricum. In Zaandam werd een zelfde percentage hardrijders gefotografeerd. Hier duurde de controle van half vier tot half zes 's middags. Tijdens beide controles werd, bij een toegestane snelheid van 70 km per uur, een hoogste snelheid van 95 km per uur gemeten.


**

07:15-11:20 16-SEPT-02
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247
Snelheidscontrole
In Middelie vond tussen kwart over zeven en half twaalf 's morgens een snelheidscontrole plaats. Het overgrote deel van de weggebruikers hield zich keurig aan de snelheid. Slechts 1,4% vond het nodig om harder te rijden dan de toegestane 80 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 121 km per uur.


**