Nieuwsbericht

dinsdag, 17 september 2002, 18.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Mysterieuze ontvoering
Alkmaar, dinsdag 17 september 2002.
Zondagavond omstreeks 21.30 uur is een 31-jarige man uit Duiven ontvoerd. Hij had een hem onbekende man ontmoet in een feesttent op het Waagplein die hem aansprak. In het gesprek gaf het slachtoffer te kennen Moslim te zijn. De verdachte heeft daarop de man gevraagd mee naar buiten te gaan, waarna hij hem onder dwang meevoerde naar zijn auto. Het slachtoffer ging mee, omdat hij zich dusdanig bedreigd voelde dat hij zich niet durfde te verweren. De rit voerde naar een wijk achter het Golden Tuliphotel in Alkmaar, zo verklaart het slachtoffer. Daar moest hij uit de auto stappen.Toen hij probeerde te vluchten werd hij ingehaald en vervolgens getrapt en geslagen. Het slachtoffer heeft daarop het bewustzijn verloren en werd weer wakker op het station in Alkmaar rond 23.00 uur. Het slachtoffer liep letsel op aan de borstkas en het hoofd.
De politie roept getuigen op die iets hebben gezien rondom deze ontvoering. De dader is een 27- tot 31-jarige man, ongeveer 1.60 meter lang, heeft een Arabisch uiterlijk, spreekt vloeiend Arabisch, is gezet, heeft donkerblond stijl haar, een rond gelaat, blanke huidskleur en grote ronde ogen die niet bruin zijn. Hij droeg een wit overhemd, bruine katoenen broek en zwarte schoenen. Zijn auto is klein, wit en heeft drie deuren. Getuigen worden verzocht contact met de politie op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Meisje gewond bij aanrijding
Heerhugowaard, dinsdag 17 september 2002.
Bij een aanrijding op de kruising Westerweg/Edisonstraat is omstreeks 08.25 uur een 15-jarig meisje uit Heerhugowaard gewond geraakt. Zij stak op haar fiets de kruising over zonder voorrang te geven aan een 52-jarige automobiliste uit Alkmaar. Het meisje is met onbekend letsel naar het MCA gebracht.

Drankrijder
Zuid-Scharwoude, dinsdag 17 september 2002.
Omstreeks 01.20 uur werd een 43-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op de Oostelijke Randweg. Hij had de alcoholcontrolepost gezien en is met zijn voertuig omgekeerd nog voordat hij de post bereikte. Daarop heeft de politie actie ondernomen, heeft de auto kunnen inhalen en hem een stopgebod gegeven. De man gaf daaraan gehoor en kon vervolgens alsnog de alcoholtest ondergaan. Daarbij bleek dat hij ruim driemaal teveel alcohol had gebruikt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en kan hij een dagvaarding verwachten.

Aanrijding
Heerhugowaard, dinsdag 17 september 2002.
Omstreeks 14.40 uur ontstond een kop-staartbotsing op de Westerweg. Een 27-jarige automobilist uit Zaandam remde door de noodzaak van het verkeer, waarop een achter hem rijdende 18-jarige autobestuurder uit Heerhugowaard niet tijdig meer kon remmen en zo op zijn voorganger botste. De achterop rijdende man heeft daarbij nekletsel opgelopen. Zijn voorganger was net hersteld van nekklachten en heeft opnieuw, dit keer licht nekletsel opgelopen. Beide auto's zijn beschadigd.

NOORDKOP

Automobilist gewond
Sint Maarten, dinsdag 17 september 2002.
Omstreeks 04.20 uur raakte op de Ingenieur Krabbeweg een 35-jarige man uit Alkmaar door een ongeval gewond. Hij verklaarde dat er een vogel tegen zijn voorruit was gevlogen, waardoor hij de controle over het stuur van zijn bedrijfsauto verloor. Vervolgens raakte hij van de weg, reed door struiken en ploegde vervolgens tientallen meters door een slootje voordat hij tot stilstand kwam. Hij is met een hoofdwond vervoerd naar het MCA.

Door spin in auto van de weg geraakt
Schagen, dinsdag 17 september 2002.
Omstreeks 08.30 uur is op de Kanaalweg een 21-jarige vrouw uit Wieringerwaard gewond geraakt. Zij verloor de macht over het stuur, is in een slip geraakt, kwam in de rechterberm terecht, draaide 180 graden en belandde uiteindelijk in de linkerberm met haar auto die daar over de kop sloeg en zo tot stilstand kwam. Oorzaak van dit alles was een spin in haar auto, waardoor zij in paniek raakte. Ze heeft schrammen opgelopen en nekklachten. Haar auto is totall loss.

Snelheidsrijder bekeurd
Den Helder, dinsdag 17 september 2002.
Omstreeks 05.20 uur werd op de Rijksweg een 25-jarige man uit Den Helder aangehouden. De man reed harder dan de toegestane 80 km/u, namelijk 129 km/u. Dit is de gecorrigeerde snelheid. Hij kreeg ter plekke een bekeuring.

Drankrijder veroorzaakt eenzijdig ongeval
Middenmeer, maandag 16 september 2002.
Op de Alkmaarseweg is rond 20.30 uur een 41-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij had zijn voertuig niet voortdurend onder controle en was tegen twee verkeersborden aangereden op een verkeersplein ter hoogte van de Groetweg. Daarbij is zijn auto aan de voorkant zwaar beschadigd geraakt, de man zelf raakte niet gewond. Omdat de man naar alcohol rook werd hij getest op drankgebruik. Zo bleek hij viermaal de maximum toegestane hoeveelheid alcohol te hebben overschreden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding kan hij tegemoet zien.

Bromfietscontrole
Schagen, dinsdag 17 september 2002.
Bij een bromfietscontrole op de Menisweg tussen 07.20 en 09.55 uur zijn 14 bekeuringen uitgedeeld. Het ging achtmaal om te hard rijden, driemaal om rijden zonder helm, eenmaal om het rijden zonder verzekering en eenmaal vanwege het niet hebben van een bromfietscertificaat. Ook is eenmaal een weg ingeslagen waar het verboden was om met een voertuig te rijden. In totaal zijn 25 bromfietsers gecontroleerd.

Drankrijders
Wieringerwaard, maandag 16 september 2002.
Tijdens een routinecontrole op alcoholgebruik in het verkeer is op de Noord Zijperweg een 53-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij bleek anderhalf maal de maximum toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Met betaling van een boete kon hij weer gaan. Warmenhuizen, dinsdag 17 september 2002.
Bij een alcoholcontrole op de Wengeweg is een 49-jarige man uit Amsterdamn aangehouden. Hij bleek ruim driemaal teveel alcohol te hebben gebruikt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een dagvaarding kan hij tegemoet zien.

Snelheidscontrole
Schagen, dinsdag 17 september 2002.
Bij een snelheidscontrole op de Lagedijkerweg tussen 07.20 en 09.00 uur zijn negen proces verbalen opgemaakt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 64 km/u .

WESTFRIESLAND

Twee gewonden door vechtpartij
Medemblik, maandag 16 september 2002.
Tijdens een vechtpartij op de Kaasmarkt rond 20.30 uur zijn twee slachtoffers gewond geraakt. De schermutseling was begonnen op het Gedempt Achterom en verplaatste zich naar de Kaasmarkt. Toen een 47-jarige man uit Medemblik de boel wilde sussen heeft hij dusdanige klappen opgelopen dat hij enige tijd bewusteloos raakte. Hij is met een hoofdwond naar het Sint Jan Ziekenhuis vervoerd. Ook een 21-jarige plaatsgenoot raakte door klappen gewond, hij moest worden gehecht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Drankrijders
Medemblik, maandag 16 september 2002.
Bij een alcoholcontrole op de Hoogesteeg is omstreeks 17.30 uur een 38-jarige vrouw uit Medemblik aangehouden. Zij bleek ruim anderhalf maal de maximum toegestane hoeveelheid alcohol te hebben overschreden. Na betaling van een boete kon zij weer gaan. Tevens is een 39-jarige man uit Limmen aangehouden, hij had eveneens te diep in het glaasje gekeken (blies 300 u/gl, waar tot 220 u/gl is toegestaan) en kreeg daarvoor een boete. Dat geldt ook voor een 31-jarige man uit Vreeland, hij had ruim tweemaal teveel alcohol in zijn bloed. Niet alleen automobilisten liepen tegen de lamp, ook een 57-jarige bromfietser uit Wervershoof, hij blies ruim tweemaal teveel.
Ook op de Overtoom werd gecontroleerd op alcohol. Hierbij werd omstreeks 21.50 uur een 56-jarige man uit Groet aangehouden. Hij bleek ruim 2 ½ maal teveel gedronken te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kan uitzien naar een dagvaarding.

Belediging van politieagent
Medemblik, maandag 16 september 2002.
Rond 18.30 uur werd aan de Westersingel een 19-jarige inwoner uit Medemblik aangehouden. Hij had zijn middelvinger opgestoken naar een politieagent, nadat deze hem zijn zin niet had gegeven. De man wilde namelijk voor de grap even blazen op een blaasapparaat om zijn alcohol te testen. Op het politiebureau betuigde hij al gauw zijn spijt van het beledigende gebaar. Hij krijgt een proces verbaal.

Diefstal viskar
Wervershoof, dinsdag 17 september 2002.
Een op een parkeerterrein aan de Nijverheidsweg geparkeerd staande viskar is gestolen in de nacht van zaterdag 31 augustus op zondag 1 september. Het betreft een twee-assige aanhangwagen dat is ingericht als visverkoopwinkel, merk Bacar Burcht met kentekenplaat 38-BB-JS. De kleuren van de kar zijn rood, wit en blauw.