Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 17-09-2002 Persberichten district Maasland

BROMFIETSER GEWOND, Oss

Maandagmiddag is op de Osseweg in zijn woonplaats Berghem een 38-jarige bromfietser gewond geraakt. De man reed over het fietspad dat parallelweg ligt aan de Osseweg in de richting van Berghem. Op het fietspad stond een bestelauto stil die vanuit een uitrit van een pand de Osseweg op wilde rijden. De bestuurder daarvan, een 20-jarige man uit Potsdam (Duitsland), stond te wachten omdat er verkeer over de Osseweg reed dat hij vrije doorgang moest verlenen. Door onbekende oorzaak reed de bromfiets vol in de linkerflank van de bestelauto. Na inzet van een traumateam dat per helicopter ter plaatse was gekomen is de man met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

NIEUWE AANHOUDING TERZAKE BEROVINGEN SCHOLIEREN, Oss

De politie in Oss heeft vanmorgen in het kader van hun onderzoek naar een aantal berovin-gen van jeugdige scholieren een 18-jarige jongen uit Oss aangehouden. Eerder werden al vier jongeren aangehouden. In totaal heeft de politie 18 berovingen opgelost. Deze zijn in hoofdzaak gepleegd in Oss tussen juni 2002 en vorige week.

GEWONDEN BIJ ONGEVAL, Herpen

Maandagavond zijn twee personen gewond geraakt bij een ongeval. Een auto bestuurd door een 41-jarige man uit Schaijk reed over Berghemseweg in Herpen. Op de kruising van die weg met de Schaijkseweg en de Beemdenweg werd hij aangereden door een auto, bestuurd door een 22-jarige man uit Herpen. De laatste reed eveneens over de Berghemseweg, doch in tegengestelde richting. Op de kruising reed hij linksaf en liet daarbij de doorgang niet vrij voor de 41-jarige automobilist uit Schaijk. De man uit Schaijk en zijn 12-jarige dochter die in de auto zat zijn gewond overbracht naar het ziekenhuis in Oss. De man uit Herpen bleek te veel te hebben gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevor-derd.

BRAND IN WONING, Oss

Maandagavond werd een brand gemeld in een woning aan de Reigerstraat in Oss. Door de brandweer werd de brand geblust. De benedenverdieping werd beschadigd. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.

INBRAAK WINKEL, Heesch

Afgelopen nacht is ingebroken in een winkel aan de Schoonstraat in Oss. Men wist in de winkel te komen door het dak open te breken. In de winkel waren enkele zakken met spullen klaar gezet. Kennelijk zijn de inbrekers gestoord, daar ze zover bekend niets hebben wegge-nomen.