Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 17-09-2002 Verkeershandhavingsteam
Persbericht 15.00 uur; (J.C.)

De onopvallende motorrijder surveilleerde vandaag op de Urmonderbaan in Sittard-Geleen. De hoeveelheid overtredingen die hij constateerde rechtvaardigen het gegeven dat controles op deze weg nodig blijven. Hij mat op deze 80km weg een hoogste snelheidsoverschrijding van 42 km/uur. Daarnaast bekeurde hij nog 7 andere automobilisten met te hard rijden en laagste overschrijding was 32 km.
Bovendien betrapte hij een verkeersdeelnemer op het negeren van het rode verkeerslicht en 4 die geen gordel droegen. Ook betrapte hij de 30 jarige inwoner van Schinveld niet alleen op een snelheidsovertreding, maar ook op het rijden zonder rijbewijs. Een bromfietser kreeg van hem een bekeuring omdat hij geen bromfietscertificaat bezat.

Door de verkeersassistenten werd aan de Geleenstraat in Puth een controle met staandehouding uitgevoerd. Van de 330 gepasseerde voertuigen reden 13 te hard en droegen 7 geen gordel.

De opgestelde radarapparatuur aan de Loogstraat flitste in 2½ uur tijd 48 van de 520 passanten voor te hard rijden. Aan de Randweg in Hoensbroek in 1 uur tijd 72 van de 730 en aan de Diepestraat in 1 uur tijd 24 van de 180 passanten. Op deze wegen werd respectievelijk als hoogst gereden snelheden gemeten 76, 85 en 68 km/uur.