Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-09-2002 Persbrichten district Sittard (HP 15.30 uur) Dinsdag 17 september 2002

Winkeldiefstal

GELEEN * Een 24-jarige man zonder vaste woonplaats is maandagmiddag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal in een supermarkt aan de Bloemenmarkt in Geleen.
De verdachte had drie pakjes sigaretten in een plastic draagtas gestopt. Vervolgens gooide hij de zak naar een handlanger die achter de kassa op een bankje zat te wachten. Beide mannen werden door personeel van de winkel echter betrapt bij de diefstal. Het duo werd overgebracht naar het kantoor van de filiaalhouder. De verdachte die de sigaretten naar zijn kompaan had gegooid, pleegde daarbij verzet. In het tumult dat onstond kon zijn handlanger ontkomen. De aangehouden verdachte kreeg een proces-verbaal en is ingesloten.

Schennispleger

BEEK * Een 19-jarige vrouw uit Beek is maandagmiddag twee keer geconfronteerd met een onbekende schennispleger. De vrouw fietste maandagmiddag omstreeks 12.30 uur door de Prins Mauritslaan in haar woonplaats, toen ze plotseling iemand vanuit de bosjes hoorde fluiten. Toen de vrouw in de richting van de struiken keek zag ze daar een man staan die zijn geslachtsdeel toonde. Later op de middag fietste het slachtoffer door de Carmelstraat in Beek toen ze weer iemand op dezelfde manier hoorde fluiten. De onbekende man in de leeftijd tussen 40 en 50 jaar, gezet postuur, donkerblond haar en onverzorgd uiterlijk, is door de politie niet aangetroffen.

Stroper gepakt

SITTARD * Een 61-jarige man uit Born is maandagmiddag door de politie op heterdaad betrapt bij het stropen van wild.
De verdachte was in het veld tussen de spoorlijn Sittard-Geleen, de Brugstraat en de Paradijsboulevard in Sittard bezig om drie strikken te zetten met de bedoeling konijnen te vangen. De man werd van afstand gadegeslagen door een politieman. De verdachte was niet in het bezit van een jachtakte. Hij kreeg een proces-verbaal.

Geen rijbewijs

SITTARD * Een 18-jarige jongen uit Sittard is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden omdat hij zonder rijbewijs over de President Kennedysingel in zijn woonplaats reed.
De jongen werd gecontroleerd door een politiepatrouille. Hij gaf meteen toe geen rijbewijs te hebben. Ook bleek dat hij in een onverzekerde auto reed. De wagen werd onmiddellijk in beslag genomen. De verdachte kreeg een proces-verbaal.