Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 17 september 2002

Op dinsdag 17 september 2002 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Ongegrondverklaring bezwaarschrift tegen raadsbesluit voorbereiding bestemmingsplan Oude Kern
Het college heeft besloten aan de raad voor te stellen het bezwaarschrift gericht tegen het besluit van de raad van 17 december 2001 een bestemmingsplan voor te bereiden voor de Oude Kern, ongegrond te verklaren. Het genoemde voorbereidingsbesluit heeft als doel het historisch karakter van het gebied, waarvoor het bestemmingsplan Oude Kern geldt, te beschermen tegen ongewenste ontwikkelingen.

Bestuurlijke rapportage Actieplan Opbrengsten Openbaar Vervoer/OV herzonering Stadsregio Rotterdam
Het college heeft kennis genomen van de bestuurlijke rapportage Actieplan Openbaar Vervoer d.d. 25 april 2002. In het rapport wordt voorgesteld maatregelen uit te voeren die kunnen leiden tot een aanzienlijke, structurele verbetering van de opbrengsten van het openbaar vervoer in het gebied van de Stadsregio Rotterdam. Een van de voorgestelde maatregelen betreft de aanpassing van de zone-indeling. Een concreet voorstel voor de aanpassing van de zone-indeling wordt nog deze maand verwacht.