Gemeente Son en Breugel


Op de fiets naar Santiago de Compostela
16-09-2002
Doel: Bouwen aan een Home of Hope

Op 4 september zijn Wim van Osch en zijn vrienden per fiets vertrokken uit Breugel richting Santiago de Compostela. Via de officiële bedevaartsroute hopen zij eind deze maand het doel te bereiken. Onderstaand een stukje uit het reisverslag:
In Mechelen komen we op de route, van daar richting Aalst, daar overnachten we bij het station. s Morgens vertrokken richting Tournai. Langs de Dender waar op het jaagpad de eerste Jacobsschelpen waren geschilderd als wegwijzers. Tournai voorbij richting Cambrai. Het terrein na Aalst wordt heuvelachtig, tevens de eerste moeilijkheden. Veel, heel veel wind. We vinden een hotelletje met een Portugese eigenaar en zijn Marokkaanse vrouw, een schat die zich voor ons uitslooft. Mentaal opgeladen volgen we de tocht richting Compiegne, om Parijs heen, komen we in een dunbevolkte streek met weinig slaapplaatsen. Dus we fietsen lange dagen met veel wind en regen, we stoppen in Marines voor een welverdiende rust en om een beetje op te drogen. Een geweldige tocht, er gebeurt van alles. Inmiddels zijn de heren de Spaanse grens genaderd, nog 70 kilometer te gaan, dat is het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat Ben wegens een knieblessure heeft moeten afhaken.
De mannen hopen met hun fietstocht veel geld bij elkaar te fietsen voor het Home of Hope, een zieken- en opvanghuis voor weeskinderen in Zimbabwe. U kunt uw bijdrage storten op gironummer 9356780 t.n.v. Home of Hope Helmond