Ingezonden persbericht


17 september 2002

Beste redactie,

Graag laten wij u weten dat BackStream vanaf nu in de Benelux wordt vertegenwoordigd door LEWIS Communications BV.

BackStream is een innovatief software bedrijf dat bedrijven helpt bij het beheren en publiceren van content via websites en andere media. Meer dan 100 toonaangevende bedrijven, waaronder bijvoorbeeld Nikon, Hyundai, de European Investment Bank en Wolters Kluwer België, gebruiken de web content management software van BackStream.

Met BackStream's gebruiksvriendelijke software beschikken bedrijven over een centraal systeem om content te beheren en in meerdere talen te publiceren via websites of andere media zoals mobiele telefoons, onafhankelijk van de vorm (tekst, beeld of spraak). BackStream's web content management software automatiseert het content management werk en stelt bedrijven daarmee in staat de kosten van het updaten te verlagen en controle over de huisstijl in de gehele organisatie te houden.

De software van BackStream is gebaseerd op technologieën zoals Java en standaarden zoals XML en is daardoor platformonafhankelijk en kan gemakkelijk geïntegreerd worden met de bestaande infrastructuur.

BackStream heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam, daarnaast heeft het bedrijf een regiokantoor in Brussel. Sinds de oprichting van BackStream in 2000 is de omzet sterk gegroeid. Sinds 2001 heeft het bedrijf een positief resultaat. Ondanks het huidige economische klimaat neemt het bedrijf voortdurend nieuwe getalenteerde technische en commerciële medewerkers aan.

Het management team wordt gevormd door CEO Willem-Jan Schutte, Chief Technology Officer en lid van het W3C Erik van Eykelen en Maurits R.J. van Rijckevorsel, Chief Commercial Officer.

Arie F. Veldhuyzen van Zanten en Leendert J. van Driel zitten in de raad van commisarissen. Biografieën van deze personen zijn te vinden op http://www.backstream.com/ onder de kop 'management'.

Wanneer u meer wilt weten over BackStream of een keer wilt praten met iemand van het management, neemt u dan gerust contact met me op.

Met vriendelijke groet,

Yvonne van Bokhoven
yvonnev@lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com