Gemeente Albrandswaard


Aanleg hellingbaan Metrostation Rhoon van start

Met een vertraging van 14 dagen is maandagochtend 16 september door wethouder Erwin de Jongh de eerste paal geslagen voor de aanleg van de hellingbaan bij metrostation Rhoon, ingang Stationsstraat.

In nauwe samenwerking met de gemeente Albrandswaard heeft de RET besloten om de ingang van het metrostation Rhoon, aan de zijde van de Stationsstraat toegankelijk te maken voor rolstoelen. De huidige trap wordt vervangen door een rolstoeltoegankelijke hellingbaan, waarvan uiteraard ook mensen met een fiets of kinderwagen gebruik kunnen maken.

De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang, na de sloopwerkzaamheden is men nu gestart met de opbouw van de hellingbaan. De hellingbaan zal aan alle eisen voldoen, zodat het metrostation Rhoon ook vanaf de Stationsstraat voor iedereen toegankelijk is.

Wethouder De Jongh is erg in zijn nopjes met deze ontwikkeling, het is al lang een wens van de gemeente Albrandswaard dat deze ingang aangepast zou worden. De verwachting is dat de vertraging niet tot een latere opleverdatum leidt, zodat de hellingbaan eind december 2002 in gebruik kan worden genomen. Tot die tijd is de ingang aan de Stationsstraat afgesloten en kan men het metrostation alleen via de hoofdingang aan de Viaductweg bereiken.