Provincie Friesland


Terug pompebled DS beslutelist 17 septimber 2002

Dizze tekst wurdt op it stuit oerset yn it frysk 1. Verslag uitvoeringsprogramma 2001 "Subsidieregeling Gebiedgericht Milieubeleid"
2. Plan van aanpak provinciale weidevogelbeleid 3. Bijdrage aan Dierenambulance Zuidoost-Friesland 4. Rijksbegroting 2003
5. Blauwdruk Planning & Control vastgesteld
6. Beleidsaanpassing Ecologische verbindingszones 7. Plan kleine waterrecreatie
8. Provinciale EHS
9. Projectplan SEOW
10. Accountantscontrole Kompas en Convenantsprojecten Gedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de vergadering van dinsdag 10 september vastgesteld.
Besluitenlijst beschikbaar Punten

1. Verslag Uitvoeringsprogramma 2001 "Subsidieregeling Gebiedgericht Milieubeleid"Gedeputeerde Staten hebben vandaag ingestemd met het verslag uitvoeringsprogramma 2001. "Subsidieregeling Gebiedgericht Milieubeleid" en met de aanbieding hiervan aan het ministerie van VROM. Tot 1 juli 2002 mochten er door VROM nog beschikkingen over 2001 gegeven worden. In totaal hebben zo'n 50 nieuwe en vervolgprojecten beschikkingen gekregen.
Terug 2. Plan van aanpak provinciale weidevogelbeleid Vandaag is door Gedeputeerde Staten ingestemd met een bijdrage van 6664,- aan Bureau N uit Leeuwarden, voor het maken van een beleidsanalyse en evaluatie van het provinciale weidevogelbeleid. In overleg met de betrokken organisaties zal bureau N een plan van aanpak maken, waarbij centraal staat welke informatie verzameld dient te worden om volgend jaar een goede evaluatie uit te kunnen voeren. Terug 3. Bijdrage aan Dierenambulance Zuidoost-Friesland Dierenambulance Zuidoost-Friesland brengt als stichting de zorg voor het in het wild levende dieren (de Friese fauna) onder de aandacht van het publiek. Gedeputeerde Staten hebben een bijdrage van 1375,- beschikbaar gesteld voor de aanschaf van een nieuwe ambulance-auto. Stuk beschikbaarTerug 4. Rijksbegroting 2003
Gedeputeerde Staten hebben kennisgenomen van de rijksbegroting 2003 en van het SNN standpunt als reactie op deze nota. Terug 5. Blauwdruk Planning & Control vastgesteldGedeputeerde Staten hebben ingestemd met de Blauwdruk als visie en ontwerp op hoofdlijnen voor de verdere uitwerking van Planning & Control (P&C). In de blauwdruk P&C worden vanuit het perspectief van Planning & Control de functies, samenhang en inhoudsopgaven van alle provinciale plannen en rapportages aangegeven. Dit ontwerp is in algemene termen uitgewerkt en dient als richtsnoer voor de verdere uitwerking en uitlijning van P&C. Hier zal een apart implementatieplan voor opgesteld worden. Stuk beschikbaar
Terug 6. Beleidsaanpassing Ecologische verbindingszones Vanochtend is door Gedeputeerde Staten de ontwerp-beleidsnotitie "Ecologische Verbindingszones in Fryslân, evaluatie en beleidsaanpassing" vastgesteld.
Na evaluatie van het oude beleid voor ecologische verbindingszones (uit 1991) is voorgesteld dit verbindingenbeleid aan te passen. Vervolgprocedure: 7 oktober Statencommissie RO
Stuk beschikbaar
Terug 7. Plan Kleine WaterrecreatieGedeputeerde Staten hebben ingestemd met het ontwerpplan Kleine Waterrecreatie Fryslân. Dit plan vervangt het Plan kleine Watersport (1989) en heeft een looptijd tot 2010. Het doel van dit plan is om initiatieven van de kleine waterrecreatie in Fryslân een actueel toetsings- en stimuleringskader te bieden. De watersport die tot de kleine waterrecreatie behoren zijn kanovaren, roeien, het varen met kleinere zeil- en motorboten, waaronder sloepen, en schaatsen.
Vervolgprocedure: 7 oktober Statencommissie RO
Persbericht 131 beschikbaar
Terug 8. Provinciale EHS
Op grond van de nieuwe wet Ammoniak en veehouderij (de Ammoniakwet) dient Gedeputeerde Staten vast te stellen welke gebieden in Fryslân deel uitmaken van de ecologische hoofdstructuur (EHS) Gedeputeerde Staten hebben naar aanleiding hiervan het ontwerpbesluit en de daarbij behorende kaarten goedgekeurd.
Vervolgprocedure: 7 oktober Statencommissie RO
Persbericht 132 beschikbaar
Terug 9. Projectplan SEOWHet kabinet neemt het initiatief om samen met de Waddenprovincies en -gemeenten een sociaal-economisch ontwikkelingsperspectief (SEOW) voor het waddengebied op te stellen. Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met het concept projectplan SEOW.

Terug 10. Accountantscontrole Kompas en Convenantsprojecten Voor de eindafrekening van de provinciale bijdragen van de Kompasprojecten, de rubrieken EU-cofininaciering en Niet-doelstelling
2 en de convenantsprojecten met provinciale (co-)financiering is door Gedeputeerde Staten ingestemd met het maken van prijsafspraken met Ernst & Young Accountants (Zwolle) om accountantscontroles uit te voeren.
Stuk beschikbaar
Terug
login Laatste wijziging: 18-9-2002 , Yfke Faber.