Gemeente Vlaardingen


09-09-2002

Open ateliers 2002
Dit jaar wordt de atelierroute "Open Ateliers" gehouden op zaterdag 21 en zondag 22 september, van 11.00 tot 17.00 uur.

Op de overzichtstentoonstelling (van 17 t/m 22 september) in Galerie Pervelle, Fransenstraat 25, en de expositie "De Salon" (van 30 augustus t/m 22 september) in de Hollandia Galerie, Oosthavenkade 42 te Vlaar-dingen, kunt u het werk van de deelnemers bezichtigen. Een plattegrond waarop de atelieradressen zijn aangegeven, is verkrijgbaar bij deze galeriën en bij de V.V.V..

De gemeente Vlaardingen verstrekt tijdens deze route een aankoopsubsidie van 15% (met een maximum van 340,-- per aangekocht werk) bij aankoop van werk van de Vlaardingse professionele beeldende kunstenaars.

De deelnemende Vlaardingse professionele beeldende kunstenaars zijn: Marian Alderliesten, Karin van As, Margaret Atkinson, Rinke Baaima, Arno Bauman, Tanja Boxman, Annette Braad, Beaty Czetö, Jan van Dorp, Joop van Dorp (alleen zaterdag), Esther van Duffelen, Peter Dumas, Elly Dijkshoorn, Ineke Hagen, Vilma Henkelman, Rolf Hoekstra, Dike Hof, Henk Horsten, Marjon Hoogendijk, Eric Hulsman, Anneke Klein, Frederiek van der Klugt, Cees Kok, Wilma Kuil, Qiangli Liang (alleen zaterdag), Zhanhong Liao (alleen zaterdag), Cor Maarleveld (alleen zaterdag), Magriet Mostert, Jan Prins, Hans Rikken, Ineke Roelfzema, Piet Rook, Joop Stigter, Eric Terreehorst, Winnie Teschmacher en Elly Zwaanswijk.

Tijdens deze route kunt u kennis nemen van de door Jan van Dorp gerestaureerde muurschildering "Eeuwig venster van verleden en toekomst" van de overleden Vlaardingse kunstenaar Jan van Reeven op de zijgevel van het pand Voorstraat 28.

Ook is tijdens dit weekend het Dagactiviteitencentrum van De Woutershof aan de Broekpolderweg geopend. Hier zijn kunstwerken te zien, die zijn vervaardigd door mensen met een verstandelijke beperking. De gemeentelijke reductieregeling is hier niet van toepassing.