GGD NEDERLAND


De 2 miljoenste vaccinatie in Dordrecht

Utrecht, 16 september 2002

Op dinsdag 17 september a.s. wordt in sporthal Sterrenburg in Dordrecht het 2 miljoenste kind gevaccineerd in de in het kader van de landelijke vaccinatiecampagne da's goed gedaan! tegen meningokokken C.

De GGD heeft de heer D. van Steensel van Regio Zuid Holland Zuid bereid gevonden om het 2 miljoenste kind dat gevaccineerd wordt in deze unieke inentingscampagne, feestelijk in het zonnetje te zetten. GGD Zuid-Holland Zuid gaat in deze campagne ruim 91.000 kinderen vaccineren.

De 2 miljoenste vaccinatie in Dordrecht is een mijlpaal in de grootste vaccinatiecampagne die ooit in Nederland is gehouden. Voor de zomervakantie zijn de kinderen van 14 maanden
tot en met 5 jaar en de jongeren van 15 tot en met 18 jaar gevaccineerd. Op dit moment is de groep kinderen van 6 tot en met 14 jaar aan de beurt. Naar verwachting zullen voor het eind van 2002 ruim 3 miljoen kinderen in Nederland door de GGD'en gevaccineerd zijn in het kader van de vaccinatiecampagne tegen meningokokken C.

De campagne verloopt voorspoedig.

Vanaf september is de vaccinatie meningokokken C standaard opgenomen in het Rijksvaccinatiecampagne voor kinderen van 14 maanden.


---