Ingezonden persbericht

Persbericht 19 september 2002


Onderwerp

De Vereniging Onafhankelijke Planners (VOFP) heeft 12 leden en 6 aspirant-leden

Op 17 september is de oprichtingsvergadering van de Vereniging Onafhankelijke Financiële Planners voortvarend van start gegaan. Tot grote tevredenheid van de initiatiefnemers was de interesse van de deelnemers zo groot dat aan het eind van de middag 12 leden en 6 aspirant-leden konden worden genoteerd.

Tijdens de bijeenkomst werd stevig gediscussieerd over het onderdeel onafhankelijkheid. Uiteindelijk wijzigde niets aan de uitgangspunten: een lid van VOFP mag geen financiële producten verkopen en evenmin is het toegestaan dat de onderneming in handen is van een financiële instelling. Van enkele deelnemers die ook heel graag lid wilden worden werd een haast onmogelijke beslissing verlangt. Zij moesten hun SER en A-FM inschrijving( bevoegdheid tot bemiddeling in verzekeringen en beleggingsproducten) opgeven om als lid toe te treden. Voorwaar geen sinecure. Twee deelnemers gaven ruimhartig het voorbeeld en deden dit. De aspirant-leden streven ernaar op korte termijn aan alle voorwaarden te voldoen.

Zowel consumentenorganisaties, banken en verzekeraars hebben van hun belangstelling blijk gegeven. Het enthousiasme van de leden, die inmiddels over het land verspreidt te vinden zijn, zal zeker leiden tot adviesvragen.

De consument kan op de website WWW.VOFP.NL nu financieel planners vinden die alleen op basis van urendeclaratie adviezen geven op het gebied van belastingen, beleggingen,pensioenen en verzekeringen, sociale wetgeving, financieringen, testamenten en vermogenoverdracht.

Voor informatie: secretariaatVOFP@faboonstra.nl of 0654918794 vanaf maandag 0252-223405

Verzonden door Kees Boonstra FFP, telefoon: 0252 - 223 405, email: info@faboonstra.nl