Akzo Nobel

Akzo Nobel verkoopt Rosemont Pharmaceuticals

Arnhem, 20 september 2002 Akzo Nobel heeft haar activiteiten op het gebied van vloeibare farmaceutische producten, Rosemont Pharmaceuticals Ltd. in Leeds (Verenigd Koninkrijk), verkocht aan het Amerikaanse Bio-Technology General Corp., te Iselin, New Jersey. De overeenkomst is vandaag gesloten. De overnameprijs bedraagt EUR 100 miljoen (GBP 64 miljoen).

De verkoop van Rosemont is in overeenstemming met de Pharma-strategie van Akzo Nobel om zich te richten op innovatie-gestuurde activiteiten. De activiteiten op het gebied van vloeibare medicijnen zijn winstgevend, maar behoren niet tot onze kernactiviteiten, aldus Toon Wilderbeek, in de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor de farmaceutische activiteiten. Door de verkoop van Rosemont onderstrepen wij onze focus op humane geneesmiddelen, veterinaire producten en de vervaardiging van complexe actieve farmaceutische ingrediënten.

Rosemont heeft circa 120 medewerkers en is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van vloeibare medicijnen voor patiënten die problemen hebben met het slikken van tabletten. Het assortiment is zeer breed en omvat 80 producten zoals antidepressiva, diuretica en medicijnen voor de behandeling van de ziekte van Parkinson en borstkanker, alle voornamelijk bestemd voor de Britse markt.

Voor de verkoop heeft Akzo Nobel gebruikgemaakt van bemiddeling door de Deutsche Bank.

Internet: www.akzonobel.nl; www.btgc.com

Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343