Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-09-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.30 uur

Gewond na aanrijding

VIANEN Een twaalfjarige jongen uit Vianen raakte donderdagmiddag rond 15.30 uur gewond toen hij op de Prins Bernhardstraat op zijn fiets werd aangereden door een auto.

De jongen fietste aan de verkeerde kant van het fietspad en stak de straat over. Hij gaf geen voorrang aan een auto. De automobilist, een 71-jarige inwoner van Vianen remde nog maar kon een aanrijding niet voorkomen. De jongen kwam op de weg terecht. Hij is met verwondingen aan zijn hoofd per ambulance naar het UMC gebracht.

Een op zeven rijdt te snel

NIEUWEGEIN Tijdens een snelheidscontrole op de Graaf Florisweg werden donderdagmiddag 114 overtredingen geconstateerd. De politie controleerde tussen 13.30 en 16.00 uur 696 voertuigen. Waar 50 de limiet is reed de snelste 84 km/u.

Aanhouding gezochte mannen

NIEUWEGEIN Omdat hij zijn naam niet wilde geven toen agenten hem wilden bekeuren wegens het op de openbare weg bij zich hebben van een open verpakking alcoholhoudende drank, werd donderdagavond rond 20.30 uur een 24-jarige inwoner van Nieuwegein aangehouden bij City Plaza. De man verzette zich vervolgens tegen zijn aanhouding. Hij is geboeid naar het politiebureau gebracht en weigerde daar ook alle medewerking. Hij bleek nog een straf tegoed te hebben en is ingesloten. Ook de bekeuring kreeg hij alsnog.

Op de Zuidstedeweg stond rond 23.30 uur een automobilist met pech. De man , een 36-jarige Utrechter, belde hiervoor de politie. Toen de agenten bij de man kwamen, bleek de auto niet gekeurd en niet verzekerd. De man rook naar alcohol en had geen rijbewijs en bleek ook nog enkele boetes open te hebben staan. De auto van de man is buiten gebruik gesteld.

Te veel op

HOUTEN Omdat hij op de Onderdoor door een geslotenverklaring reed, viel een twintigjarige automobilist uit Houten vrijdagmorgen rond 00.30 uur op. Hij werd gecontroleerd door de politie en gezien de agenten een alcohollucht roken, moest hij de blaastest doen. De man blies 1,1 promille. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.