Korps: Groningen, plaats: Diverse 20-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 20 september 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: prostituee blijkt illegale vreemdeling De politie heeft donderdagnacht na een controle in de Nieuwstad een 23-jarige prostituee uit Ghana aangehouden, omdat de vrouw geen geldig verblijfsdocument bleek te hebben. De vrouw is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie en is ingesloten.

Groningen: Assenaar beledigt agent
Een 26-jarige man uit Assen is donderdagnacht in de Gelkingestraat aangehouden voor belediging van een politieagent. De Assenaar was al eerder verwijderd vanaf de Grote Markt, omdat hij zich samen met een andere persoon vervelend had gedragen. Toen de agent de man wegstuurde richting het Gedempte Zuiderdiep begon de verdachte de agent uit te schelden. Hierop werd hij aangehouden. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: alcomobilist steelt verkeersborden
De politie heeft donderdagnacht op de Veenweg twee mannen van respectievelijk een 19 en 21 jaar, beiden uit Groningen, aangehouden voor diefstal in vereniging. In de auto troffen de agenten diverse verkeersborden aan, die beide mannen in de loop van de nacht in de omgeving van de Hoornsemeerwijk hadden weggenomen. Uit verder onderzoek bleek dat de 19-jarige bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook had de man alcohol gedronken. Hij bleek 0.9 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie maakt tegen beide verdachten proces-verbaal op. Zij konden na het verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: veroorzakers overlast aangehouden
In de Peperstraat heeft de politie donderdagnacht twee mannen van 20 en 25 jaar, beiden uit Sappemeer, aangehouden voor openbare dronkenschap en het nuttigen van alcohol op de openbare weg. Ondanks meerdere vorderingen van de agenten weigerden de mannen een café binnen te gaan. Dit omdat zij een glas bier bij zich hadden. De verdachten werden vervolgens met gepast geweld aangehouden. De 20-jarige man gaf bij zijn aanhouding een agent een klap. Beide personen waren dronken en zijn ingesloten op het politiebureau. Tegen hun wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: lastige winkeldief aangehouden
De politie heeft donderdagmiddag op de Beren een 46-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal van diverse alcoholhoudende drank uit een supermarkt. De stadjer gedroeg zich voor en na zijn aanhouding recalcitrant. De verdachte bleek dermate onder invloed te zijn dat hij ter ontnuchtering is ingesloten. Hij zal worden gehoord omtrent de diefstal.

Groningen: overlastveroorzaker aangehouden
Op het A-Kerkhof werd donderdagavond door de politie een 32-jarige man uit Groningen aangehouden. Toen de agenten aan de man een bekeuring wilden uitdelen omdat hij op straat alcohol nuttigde begon hij de agenten uit te schelden. Ook spuugde de overlastveroorzaker naar de agenten. Hij is met verzet aangehouden. In het politiebureau kwam de verdachte ten val, waardoor hij een bloedneus opliep. De man werd ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de stadjer.

Groningen: autodieven aangehouden
De politie heeft donderdagnacht op de Bornholmstraat twee mannen, respectievelijk een 37-jarige man uit Munnekezijl en een 43 jarige man uit Groningen, aangehouden voor autodiefstal. De verdachten bevonden zich in een personenauto, die twee dagen eerder vanaf de Johan de Wittstraat was weggenomen. Tevens was het voertuig voorzien van kentekenplaten, die waren afgegeven aan een ander merk personenauto. Beide verdachten zijn ingesloten.

Beerta: brandstichter aangehouden
De politie heeft donderdagavond aan de Hoofdweg in Beerta een 55-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man was aan de Hoofdstraat binnen geweest in een buurthuis. Aan medewerkers daar hij verteld dat hij bij iemand op bezoek moest. De man ging echter eerst naar een toilet. Toen hij het buurthuis verliet bleek een afvalbak in de toiletruimte in brand te staan. De verdachte werd op basis van het opgegeven signalement opgepakt en meegenomen. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Hoogezand: doorrijder aangehouden
In de Meint Veningastraat in Hoogezand heeft de politie donderdagavond een 46-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man veroorzaakte kort daarvoor met zijn auto schade aan een andere auto op een parkeerplaats aan de Jan Huitzingstraat in Hoogezand. Hij reed na de botsing door. De eigenaar van de beschadigde auto, een 25-jarige man uit Sappemeer, zag de aanrijding gebeuren en reed de veroorzaker achterna. Toen die aan de Kerkstraat stopte sprak de benadeelde hem aan maar de man wilde van niets weten en reageerde agressief. Daarop werd de politie ingeschakeld die de verdachte in de Meint Veningastraat aantrof en aanhield. Zijn auto is door de politie in beslag genomen. De verdachte is na verhoor heengezonden.

Veendam: dronken man aangehouden
Een 38-jarige man uit Veendam is donderdagmiddag door de politie aangehouden in het Julianapark in Veendam. De man lag in het park te slapen en bleek in kennelijke straat van dronkenschap te verkeren. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en krijgt proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Slochteren/Hoogezand: snelheidscontroles
Op de Hoofdweg in Slochteren en op de Abramskade in Hoogezand heeft de politie donderdagmiddag snelheidscontroles gehouden. In Slochteren werden 236 voertuigen gecontroleerd waarvan 14 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid in Slochteren bedroeg 71 km per uur. In Hoogezand passeerden 327 de radarauto van de politie. Daarvan reden 52 te hard. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 75 km per uur terwijl ook hier 50 mag worden gereden.

Doezum: bromfietser gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Provinciale Weg in Doezum is donderdagavond een 17-jarige bromfietser uit Grootegast gewond geraakt. De jongeman reed in de richting van Doezum en botste tegen een bestelauto, bestuurd door een 50-jarige vrouw uit Doezum, die in dezelfde richting reed en rechtsaf een inrit in wilde rijden. Daarbij kruiste de bestuurster van de bestelauto het fietspad en zag daarbij de bromfietser over het hoofd. Die kwam te vallen en liep diverse verwondingen op. Hij is voor onderzoek en behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Delfzijl: fietsendief aangehouden
De politie heeft donderdagmiddag aan de Parallelweg in Delfzijl een 24-jarige man uit Appingedam aangehouden. De man kwam te voet met een fiets aan de hand uit de richting van het NS station lopen. Bij het zien van een politieauto liet hij de fiets plotseling achter en liep door. Surveillerende politiemensen zagen de actie van de man en spraken hem aan. Hij bleek de fiets te hebben gestolen. De man werd meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. De fiets is inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaresse.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)