Gemeente Den Helder

20-09-2002
Beschikking
Beschikking tot het met toepassing van artikel 151 b van de Gemeentewet aanwijzen van een veiligheidsrisicogebied in de gemeente Den Helder.

De burgemeester van de gemeente Den Helder;
overwegende dat in het uitgaansgebied van Den Helder de openbare orde regelmatig op ontoelaatbare wijze wordt verstoord; dat daarbij in toenemende mate geweld wordt gebruikt met gebruikmaking van steek- en vuurwapens;
dat de vrees bestaat dat zonder het nemen van passende maatregelen het geweld zal toenemen, waarbij het niet uitgesloten is dat daarbij slachtoffers zullen worden gemaakt.

besluit:

met toepassing van het bepaalde in artikel 151b van de Gemeentewet voor de periode van 20 september 2002 tot en met 1 januari 2003 als veiligheidsrisicogebied aan te wijzen, het gebied gelegen binnen de grenzen van het Koningsplein, de Prins Hendriklaan (en de daaraan gelegen parkeerterreinen), de Plantsoenstraat, Spoorstraat, Molenstraat en Oostslootstraat, één en ander zoals op de bij deze beschikking behorende kaart is aangegeven.
Deze aanwijzing betekent dat de bij of krachtens artikel 141 van het Wetboek van Strafvordering aangewezen ambtenaren in het betreffende gebied bevoegd zijn:

- verpakkingen van goederen met inbegrip van reisbagage;
- vervoermiddelen en

- personen aan de kleding onderzoeken op de aanwezigheid van wapens en munitie.
De bevoegdheden gelden gedurende de periode van 20 september 2002 tot en met 1 januari 2003 op de vrijdag- en de zaterdagavonden van 23.00 tot 06.00 uur.
Ik maak belanghebbenden erop bemerkzaam dat zij tegen deze beschikking, indien zij het daar niet mee eens zijn, op grond van de Algemene wet bestuursrecht bij mij bezwaar kunnen maken. Indien binnen zes weken na datum van deze beschikking.
Voor het indienen van het bezwaarschrift geldt onder meer als eis dat het tenminste bevat:
a. uw naam en adres
b. de dagtekening
c. een omschrijving waartegen het bezwaar is gericht d. de gronden van uw bezwaar
Uw bezwaar schorst niet de werking van mijn besluit.

Indien belanghebbenden van mening zijn dat onverwijlde spoed, gelet op hun belangen, het treffen van een voorlopige voorziening vereist, kunnen zijn deze voorziening aanvragen bij de President van de Rechtbank te Alkmaar, Postbus 252, 1800 AG te Alkmaar.

Den Helder, 19 september 2002.

De burgemeester van Den Helder,
drs. J.M. Staatsen

« terug