Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 20-09-2002
1e persbericht vrijdag 20 september 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal met geweld
Vrijdagmorgen rond 5.00 uur is op de Keizersgracht een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. Kort daarvoor had hij twee mannen bedreigd met een puntige ijzeren staaf en van één van hen de fiets afhandig gemaakt. Eén van de twee, een 26-jarige Eindhovenaar, was met zijn fiets gevallen. Een plaatsgenoot kwam hem te hulp en hielp hem overeind. De 24-jarige man kwam naar de twee mannen toe en eiste de fiets op. Toen hij die niet kreeg, dreigde hij met de puntige staaf te steken en te slaan. Gewaarschuwde agenten konden de man kort daarop aanhouden. De fiets is weer terug naar de rechtmatige eigenaar.

Eindhoven: Poging diefstal bromfiets verijdeld
Vrijdagmorgen rond 4.40 uur is op de Sint Petrusstraat een 17-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Hij was kort daarvoor op de hoek Boschdijktunnel/Mathildelaan door de politie betrapt toen hij samen met een kompaan bezig was een bromfiets te stelen. Bij het zien van de politie gingen de twee er op een brommer vandoor. In de Sint Petrusstraat kwamen de twee met hun voertuig ten val. De bestuurder van de brommer werd aangehouden maar zijn duopassagier wist aan de agenten te ontkomen. De jongen is op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Vrouw slaat portier met glas
Op het Stationsplein zijn vrijdagmorgen rond 2.50 uur een 34-jarige vrouw uit Veldhoven en twee mannen aangehouden. De vrouw had kort daarvoor een portier van een horecazaak aan de Smalle Haven met een glas in het gezicht geslagen, omdat ze de toegang tot de zaak geweigerd werd. De portier kon het glas afweren en raakte daardoor niet gewond. Toen politieagenten de vrouw wilden aanhouden, probeerden de twee mannen (een 27-jarige Eindhovenaar en een 24-jarige Veldhovenaar) de aanhouding te beletten. Een agente werd door de vrouw in haar gezicht geslagen. De drie zijn daarop allen aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
In de Pastoor Petersstraat en het Winkelcentrum Woensel werd tussen donderdagavond 20.00 uur en vrijdagmorgen 3.00 uur een alcoholcontrole gehouden. De politie voerde de controle uit met elf agenten. Er zijn in totaal 205 blaastesten afgenomen. Om 1.00 uur werd in de Pastoor Petersstraat een 65-jarige Eindhovenaar betrapt die met een slok te veel op achter het stuur zat. Hij blies 0,8 promille en kreeg een boete van 190 euro opgelegd. Een 41-jarige Eindhovenaar werd om 0.45 uur in diezelfde straat gecontroleerd. Hij blies tijdens de controle
1,2 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Een 45-jarige man uit Hapert, die eveneens om 0.45 uur gecontroleerd werd, raakte zijn rijbewijs aan de politie kwijt. Hij blies ruim 1,35 promille. Hij krijgt bovendien een proces-verbaal. Op het Winkelcentrum Woensel werd donderdagavond rond 21.00 uur een 48-jarige Eindhovenaar betrapt terwijl hij met een slok te veel op achter het stuur van zijn auto zat. De man blies 0,6 promille en kreeg een boete van 190 euro opgelegd. Op de Edisonstraat is vrijdagmorgen om 2.00 uur een 35-jarige Geldroppenaar aangehouden die onder invloed van drank in zijn auto reed. Hij blies tijdens een ademtest ruim 0,8 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Donderdagavond is tussen 18.00 en 21.15 uur op de Huizingalaan een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 73 automobilisten op de bon gezet die te hard reden. Op de Huizingalaan is 50 km/u toegestaan.

Helmond: Onder invloed
Op de Professor Zeemandreef is vrijdagmorgen om 2.15 uur een 48-jarige Helmonder aangehouden die onder invloed van drank in zijn auto reed. Hij blies tijdens een ademtest ruim 0,8 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontrole
Op de Deurneseweg is donderdag tussen 14.30 en 17.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Daar zijn 26 automobilisten op de bon gezet die te hard reden. De hoogste snelheid die werd gemeten was 90 km/u. Ter plaatse is 70 km/u toegestaan.

Lieshout: Dodelijk verkeersongeval
Donderdagavond rond 23.45 uur is de 23-jarige Patrick Brouwers uit Erp om het leven gekomen toen hij met zijn auto op de Sonseweg tegen een boom botste. De man reed over de Sonseweg in de richting van Lieshout. Na een S-bocht kwam de auto door nog onbekende oorzaak met de wielen in de rechterberm. Na een stuurcorrectie is de bestuurder de macht over zijn voertuig verloren en tegen de boom in de linker berm gebotst. Hij overleed ter plaatse.

Bladel: Diefstal bij werkgever
Vrijdagmorgen rond 0.20 uur is op de Nijverheidsstraat in Bladel een 44-jarige man uit Coevorden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht bij zijn werkgever spullen van het bedrijf te hebben gestolen. Hij wordt onder meer verdacht van de diefstal van een autoradio, een microfoon en gereedschap. De man is ingesloten.

Oirschot: Autogordelcontrole
In Oirschot heeft de politie donderdag tussen 20.15 en 21.30 uur een autogordelcontrole gehouden. Er zijn vier automobilisten op de bon gezet die geen gordel droegen.