Leefbaar Nederland

Keywords: 18

Ondertunneling A2 noodzakelijk
Fractie Leefbaar Nederland, Persbericht LN, 19 sep 2002

Den Haag Het is de fractie van Leefbaar Nederland een doorn in het oog dat de ondertunneling van de A2 bij Maastricht geen prioriteit heeft gekregen in de dinsdag gepresenteerde begroting van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. De fractie heeft daarom vandaag een motie ondersteund om de regering aan te sporen dit alsnog prioriteit te geven.

De autosnelweg A2 bij de gemeente Maastricht is al jarenlang een knelpunt in het Zuiden van Nederland. De fractie begrijpt niet waarom er geen serieuze plannen zijn gepresenteerd door het ministerie om met de ondertunneling te starten.

Wij ontvangen van onze achterban in Limburg dagelijks telefoontjes waarin ze hun ongenoegen hierover duidelijk maken. Misschien dat de dames en heren uit Den Haag eens met de auto naar de ongezonde slagader moeten afreizen, dan kunnen ze dat ongenoegen zelf waarnemen, reageert fractievoorzitter Fred Teeven, die overigens zelf al meerdere keren te gast is geweest in Limburg.

Het is tijd dat de regering inziet dat het zo niet langer kan. De fractie van Leefbaar Nederland hoopt dan ook dat de regering zeer spoedig het startsein zal geven om te beginnen met de bouw van de ondertunneling.

---

Meer informatie?
Manon van Heems
Voorlichter/ Beleidsmedewerker
Tweede Kamer Fractie Leefbaar Nederland
m.vheems@tk.parlement.nl

---

Meer over Prinsjesdag en de Algemene Politieke Beschouwingen 2002: www.leefbaar.nl/content.php?subID=140&subNavitemID=141&partID=1 Overige artikelen:
Ondertunneling A2 noodzakelijk (Persbericht LN, 19 sep 2002) Het is de fractie van Leefbaar Nederland een doorn in het oog dat de ondertunneling van de A2 bij Maastricht geen prioriteit heeft gekregen in de dinsdag gepresenteerde begroting Verkeer en Waterstaat. lees verder »
Regering stuurt agenten WW in (Persbericht LN, 19 sep 2002) De fractie van Leefbaar Nederland heeft vanmiddag een motie ingediend om meer geld vrij te krijgen voor politieopleidingen. De regering heeft in het Strategisch Akkoord beloofd de opleidingscapaciteit volledig te benutten, een belofte die zij nu niet lijkt na te komen. lees verder »
Achterstand in strafzaken onnodig (Persbericht LN, 19 sep 2002) Leefbaar Nederland heeft een motie ingediend waarin zij aan de regering vraagt te onderzoeken of strafzaken, waarbij een maximum straf van twee jaar is geëist, ook door één rechter kunnen worden afgehandeld in plaats van de drie rechters die nu bij dergelijke strafzaken aanwezig zijn. lees verder »
Jong & Leefbaar: Een zonnige zondag... (Dimp Nelemans, 18 sep 2002) Uitnodiging- LN Jongeren komen zondag 29 september 2002 van 15.00 tot 17.00 uur bijeen in Raamsdonkveer. lees verder » Veel beloven en weinig geven doet de gekken in vreugde leven (Persbericht LN, 18 sep 2002)
Bijdrage van Fred Teeven, namens de Leefbaar Nederland Tweede-Kamerfractie, aan de Algemene Politieke Beschouwingen op woensdag 18 september 2002 lees verder »
JSF belangrijker dan veiligheid (Persbericht LN, 17 sep 2002) Den Haag - Veiligheid was hét thema van de verkiezingsstrijd. Meer blauw op straat! Nu blijkt dat CDA, LPF en VVD de Joint Strike Fighter een betere investering vinden. Justitie komt er karig vanaf. Dit is niet wat de regering iedereen in het vooruitzicht heeft gesteld, reageert Fred Teeven fractievoorzitter van Leefbaar Nederland. lees verder »
Troonrede mist realiteit (Persbericht LN, 17 sep 2002) Koningin Beatrix heeft in de Troonrede niets gezegd over de Wet op de arbeidsongeschiktheid, terwijl dit een groot probleem is dat de politiek niet heeft opgelost de afgelopen tien jaar. Een gebrek aan realiteit, reageert fractievoorzitter Fred Teeven van Leefbaar Nederland. lees verder »
Jong & leefbaar lééft! (e-LN, 15 sep 2002)
Het concept visie-programma van onze voorzitter vordert goed. Het zal de leden onder u met het eerste nummer van de Fundering worden toegezonden, zodat u het ter voorbereiding van het symposium op 13 oktober 2002 alvast kunt lezen. lees verder »
Jong & Leefbaar (Persbericht LN, 08 sep 2002)
Vandaag 8 september is een groep jongeren van Leefbaar Nederland bij elkaar gekomen en heeft besloten om als jongerenorganisatie voor Leefbaar Nederland van start te gaan. lees verder » De zomervakantie is voorbij! (e-LN, 08 sep 2002) Door vakantieperikelen heeft u al weer enige tijd niets van ons gehoord. Gelukkig zijn de laatste vakanties nu echt voorbij, en staat niets ons meer in de weg om met het nieuwe politieke jaar te beginnen! lees verder »
Leefbaar Nederland eist opheldering mogelijke HIV-besmetting (Persbericht LN, 06 sep 2002)
Leefbaar Nederland reageert geschokt op het bericht dat het Medisch Centrum Alkmaar mogelijk patiënten heeft besmet met hepatitis B, C, HIV of tuberculose. lees verder »
Schriftelijke vragen over besmetting in Medisch Centrum Alkmaar (Persbericht LN, 06 sep 2002)
Schriftelijke vragen van het lid Jense (LN) aan de minister van VWS over de besmetting in Medisch Centrum Alkmaar. lees verder » Schriftelijke vragen inzake dwangvoeding Volkert van der G. (Persbericht LN, 05 sep 2002)
Vragen van het lid Teeven (Leefbaar Nederland) aan de minister van justitie over standpunt Inspectie voor de Gezondheidszorg inzake dwangvoeding Volkert van der G. (ingezonden 5 september 2002) lees verder »
Zendtijd Politieke Partijen (TV): Leefbaar Nederland (30 aug 2002) Het uitzendschema van Leefbaar Nederland in de Zendtijd voor Politieke Partijen op televisie. Seizoen 2002-2003 lees verder » Trijn van Leemput (Jaargang 3 - week 35 - nummer 3) (Leefbaar Koerier, 29 aug 2002)

...Echte lokale partijen zijn ten alle tijden onafhankelijk en dansen niet naar de grillen van een goochelaar. Zij sluiten zich bij geen enkele groepering aan. Zij zijn Geuzen en veroveren langzaam aan het politieke landschap. Eerst op lokaal niveau, maar ook steeds meer op provinciaal niveau. Zij regeren van onderaf en leggen niets van bovenaf op... lees verder »

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | » Leefbaar.nl > Archief > Ondertunneling A2 noodzakelijk Omhoog © 2001-2002 Duidelijk Nieuwe Media, RoosIT (hosting) & Leefbaar Nederland. Alle rechten voorbehouden.