Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op zoom, 20 september 2002

Datum: 20/9/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

TEAM HALDERBERGE
Diefstal zonnewijzer
Donderdagnacht werd vanuit de tuin van een woning aan de Kristalsingel in Stampersgat een zonnewijzer gestolen.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
Diefstal uit personenauto
Donderdagochtend vond er diefstal plaats vanuit een personenauto op de Jan Vermeerlaan in Roosendaal. De eigenaresse had haar auto geparkeerd in de buurt van haar werk. Later ontdekte ze dat de autoruit was ingeslagen en een portemonnee met inhoud was ontvreemd.

Tasjesroof
Donderdagavond liep een 82-jarige mevrouw uit Roosendaal vanuit het Emile van Loonpark in de richting van haar huis. Zij werd gevolgd door twee jongens op een bromfiets. Nabij de bibliotheek naderde de bromfiets haar van achteren en passeerde haar. Op de bromfiets zaten twee jongens. De jongen achter op de bromfiets rukte bij het voorbijrijden de tas uit handen van het slachtoffer en vluchtte weg. In de tas zat een klein geldbedrag, een bejaardenpas en een lampje.

TEAM BOVENDONK
Aanhanger van vrachtwagen raakt los
Op Rijksweg A58 is vanochtend een file ontstaan nadat een aanhanger van een vrachtwagen tegen de vangrail in de middenberm tot stand kwam. De vrachtwagen reed vanuit de richting Zeeland de A58 op. Ter hoogte van het ziekenhuis raakte door nog onbekende oorzaak de aanhanger los van de vrachtwagen en kwam terecht tegen de vangrail. De vrachtwagen kon na dit incident gelukkig zonder verdere ongelukken op de vluchtstrook tot stilstand komen. Aangezien het niet bekend was waardoor de aanhanger was losgeraakt is de aanhanger door een takelbedrijf meegenomen, en stelt de technische recherche een onderzoek in.

DISTRICTSRECHERCHE
LICHAAM VAN DODE VROUW GEVONDEN
Vrijdagmorgen 20 september omstreeks 8.00 uur deed de eigenaar van een caravan op camping Vredenburg in Bergen op Zoom een lugubere vondst. Toen hij de zwammen onder zijn onlangs aangekochte caravan wilde verwijderen, trof hij daar het levenloze lichaam aan van een vermoedelijk 45-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats. Vermoedelijk is de vrouw ongeveer een half jaar geleden overleden. Naar de doodsoorzaak is een onderzoek verricht; vermoedelijk is de vrouw niet door een misdrijf om het leven gekomen. De politie weet dat de vrouw gedurende de afgelopen jaren regelmatig de nacht onder een caravan doorbracht. Toevalligerwijze werd eerder deze week bij de politie in Rotterdam door bekenden van het vermoedelijke slachtoffer aangifte van vermissing gedaan. Een medewerker van de districtsrecherche in het district Bergen op Zoom is met deze mensen in contact getreden om de identiteit definitief vast te kunnen stellen.