Landelijke Huisartsen Vereniging

21 september: excursie naar vier HOED-praktijken

De bouwadviesgroep van de LHV organiseert op 21 september 2002 een excursie naar vier geslaagde voorbeelden van HOED-praktijken. Start en eindpunt van de excursie is in Eindhoven en duurt van 9.00 tot 18.00 uur.

De eerste twee praktijken zijn onderdeel van een gezondheidscentrum, ÈÈn voorbeeld van nieuwbouw en ÈÈn verbouw. De derde HOED is gesitueerd onder woningen in een cascoruimte, die aanvankelijk bedoeld was voor een grootwinkelbedrijf en de vierde praktijk is een vrijstaand nieuwbouwgebouw. Alle vier voorbeelden hebben een doordachte plattegrond, die een weerspiegeling is van de organisatieopzet van de praktijken. Er is een goede scheiding van rust- en onrustgebied, prettige looplijnen en goede relaties tussen de verschillende ruimten.

VIP-bus
Als excursiedag is gekozen voor zaterdag 21 september. De deelnemers (huisartsen, eventueel hun architecten en DHV-medewerkers) gaan met een kleine groep van maximaal veertien personen per VIP-bus naar de praktijken. Deelnemers krijgen vooraf een documentatiemap met informatie over de te bezoeken praktijken en over het bouwproces. De reis wordt begeleid door een architect van de bouwadviesgroep van de LHV. Tijdens de busreis kunnen de artsen met de LHV-architect spreken over de eventuele (ver-)bouw van hun eigen praktijk. In de praktijken vertelt een huisarts van het betreffende praktijkpand iets over de geschiedenis, de totstandkoming van het gebouw en de ervaringen, die hij daarmee tot nu toe heeft. Vervolgens is er een rondleiding door de praktijk, waarbij aandacht is voor zowel het grote geheel als de details.

Aanmelden
De excursie start om 9.00 uur bij station Eindhoven en eindigt 's avonds om ongeveer 18.00 uur op dezelfde plek. De kosten bedragen Ä 210,- per persoon, inclusief busvervoer, begeleidende architect en een informatiepakket. Ook de lunch, koffie, thee en frisdranken zijn inbegrepen.
Huisartsen kunnen de kosten van deze nascholing aftrekken. Voor de hoogte van de aftrek is de leeftijd bepalend: jonger dan veertig jaar 140 procent aftrek, ouder dan veertig jaar 180 procent aftrek. Een inschrijfformulier kunt u telefonisch bestellen bij de LHV, Patricia Schulten, telefoon 030-2823749 of downloaden van de LHV-website, waar u ook plattegronden en foto's vindt.