Ingezonden persbericht

(Bericht afkomstig van de initiatiefnemers)

P E R S B E R I C H T

Vredeswake in Den Haag op Internationale Dag van Vrede

DEN HAAG, 19 september - Bij het Vredespaleis in Den Haag zal zaterdag 21 september van 6.00 uur tot 22.00 aan een vredeswake plaatsvinden in het kader van de Internationale Dag van Vrede.

Met de wake aan de voet van de zetel van het Internationaal Gerechtshof willen de intiatiefnemers bijdragen aan de algemene bewustwording van de Internationale dag van Vrede en direct het instellen van een wereldwijd staakt het vuren ondersteunen.

Afgelopen jaar heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties unaniem een resolutie aangenomen (55/282) waarin 21 september van ieder jaar wordt bestemd als een Internationale Dag van Vrede. Het is de bedoeling van de resolutie dat alle Lidstaten een vol etmaal een wereldwijd staakt het vuren en geweldloosheid in acht nemen. Alle mensen en organisaties zijn uitgenodigd om deze dag op een gepaste wijze te herdenken.

Daarmee verbonden is door een platform van aan de VN verbonden NGO 's en individuen een oproep voor een wereldwijde 24-uurs Wake voor vrede en geweldloosheid de wereld ingestuurd.

De doelstelling van de wake is:

"Om de inachtneming van een wereldwijde 24-uurs Wake voor Vrede en Geweldloosheid op de Internationale Dag van Vrede 21 September 2002 in ieder huis van eredienst en op iedere plek van spirituele praktijk, door alle religies en op spiritualiteit gefundeerde groepen, individuen en door alle mannen, vrouwen en kinderen in de wereld die vrede zoeken, te bevorderen."


-----

Noot voor de pers