Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 21 en 22 september 2002

Datum: 22/9/2002
Auteur: Enny de Wit

Drie personen aangehouden in verband met vechtpartij Breda: Op zaterdag, 21 september 2002, omstreeks 4.00 uur, heeft de politie in Breda drie personen aangehouden in verband met een vechtpartij in de Vismarktstraat te Breda, waaraan meerdere personen deelnamen. Een 40-jarige Bredanaar werd aangehouden als verdachte voor het steken of snijden doch een mes werd nog niet gevonden. Twee Bredase broers van 27 en 28 jaar, liepen daarbij snij- en/of steekwonden op. Politiepersoneel bracht hen snel naar het ziekhuis. Daar bleek dat de oudste van de twee een grote vleeswond in zijn buikstreek had. Na behandeling konden beiden het ziekenhuis verlaten. Wat hun rol en aandeel in de vechtpartij is geweest wordt nog onderzocht.

Tijdens het tumult wat ontstond na de aanhouding sloeg een 20-jarige man uit Breda een politieman met kracht in de maagstreek. Deze man werd ter plaatse aangehouden. Ook hij pleegde hevig verzet en zag nog kans een tweede politieman hard in het gelaat te slaan. Hij werd geboeid afgevoerd naar het cellencomplex.

Na de vechtpartij sloeg een 21-jarige Bredase voorbijganger opzettelijk een spiegel van een politieauto kapot. Ook hij werd naar het politiebureau gebracht waar hij later met een proces-verbaal op zak weer kon vertrekken. De overige verdachten zijn ingesloten en blijven ter beschikking van justitie in het belang van het onderzoek

Naar de precieze toedracht van de feiten wordt nader onderzoek verricht waarbij meerdere aanhoudingen niet worden uitgesloten. De twee politiemensen liepen licht letsel op bij dit voorval. Een gekneusde hand en een pijnlijk gezicht is de balans van deze avond horecatoezicht.

Aanhouding voor bedreiging en ontvoering
Breda: Op zaterdag 21 september 2002, omstreeks 21.00 uur heeft de politie in Breda twee mannen aangehouden die worden verdacht van bedreiging en ontvoering van een 18-jarige Bredanaar. De twee mannen van 21 en 20 jaar oud, afkomstig uit Breda, hadden de avond tevoren het slachtoffer op de Heerbaan in de kofferbak van een auto geduwd. Na een rit van ongeveer 15 minuten werd het slachtoffer uit de kofferbak gehaald en bedreigd met een vuurwapen. Volgens de twee verdachten zou het slachtoffer meer weten van een diefstal van een scooter en wilden zij op deze manier hun verhaal halen. Later op de avond werd het slachtoffer weer vrij gelaten. Beide verdachten werden in de woning van een van de twee aangehouden. In de woning is huiszoeking verricht en de auto van een van de verdachten is in beslaggenomen voor nader onderzoek. De twee zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

Aantreffen explosief
Moerdijk: Op vrijdag 20 september 20002 trof een boer aan de Boerendijk te Fijnaart, tijdens het aardappelrooien, een handgranaat tussen de piepers aan. De EOC is in kennis gesteld om het voorwerp op te ruimen.

Diefstal personenauto
Moerdijk: Op vrijdag 20 september is vanaf de carpool plaats aan de Steenweg te Moerdijk een personenauto ontvreemd. Het betreft een rode Toyota Corolla en voorzien van het kenteken HB-RN-14.

Dief overlopen bij inbraak woning
Zevenbergschen Hoek: In de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 september vond een woninginbraak plaats aan de Vier Uitersten te Zevenbergschen Hoek. Tijdens de inbraak werden de bewoners wakker. Toen men ging kijken lagen enkele voorwerpen vanuit de woning al in de tuin. Uit de woning werd voorlopig geld en enkele cd´s gemist. De inbreker is niet meer aangetroffen.

Diefstal personenauto
Prinsenbeek: Tussen vrijdag 20 september, 22.00 uur en zaterdag 21 september 2002 2.00 uur werd een auto, merk Ford Escort, kenteken LH-BG-13, kleur zilver ontvreemd. De auto stond afgesloten geparkeerd aan de Spoorstraat te Prinsenbeek..

Man aangehouden na weigering politiebureau te verlaten Breda: Op vrijdag 22 september 2002, omstreeks 06.30 uur werd een 27-jarige man uit Breda aangehouden in verband met het niet voldoen aan een vordering van de politie om het bureau te verlaten. De man was eerder die nacht al een keer aangehouden geweest inzake een vechtpartijtje in de binnenstand van Breda en was na verhoor heengezonden. Hij verscheen later aan het bureau om uiteenlopende redenen. De man was niet voor rede vatbaar en weigerde het bureau te verlaten. Daarom werd aangehouden voor lokaalvredebreuk en ingesloten. Op 22 september 2002 omstreeks 12.00 uur werd de verdachte gehoord en na aanzegging van een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Bedrijfsinbraak
Breda: Op zondag 22 september 2002, omstreeks 04.00 uur bleek dat bij een bedrijf aan de Nikkelstraat in Breda was ingebroken. Onbekenden hadden een ruit vernield en zich op deze manier toegang verschaft tot het pand. Vanuit het bedrijf 2 computers en beeldschermen meegenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Man aangehouden voor diefstal scooter
Breda: Op zondag 22 september werd een 23-jarige Bredanaar aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een bromfiets/scooter. De bromfiets werd aangetroffen in een schuurtje van zijn vriendin eveneens wonende te Breda. De scooter zou op 7 augustus jl. zijn ontvreemd aan de Ijsbrandberg te Breda. De man bekende gedeeltelijk de diefstal. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. Onderzoek wordt voortgezet.