Ingezonden persbericht

Wevers van 57e naar 2 plaats in Golden Tulip Rally

Blokkerende remmen hebben Wevers afgelopen weekend tijdens de 21e editie van de Golden Tulip Rally minstens de kans op de overwinning van dat evenement gekost. Al op de eerste proef kwamen Erik Wevers en Michiel Poel doordat de rembalans niet goed stond met hun Toyota Corolla WRC via een zandbult met een enorme klap tegen een boom tot stilstand. De klap was zo hard dat Wevers aannam dat de rally daar al voor hem afgelopen was. Toen echter bleek dat het hoofdzakelijk blikschade was, is hij met een zwaar gehavende wagen doorgereden en heeft dat gedaan wat de meesten doen als er een ruit uit de wagen ligt; Carglass gebeld, die prompt iemand stuurden die een plexi-ruit achter in de Toyota monteerde. Na de eerste proef hebben Wevers en Poel laten zien dat ze, hoewel de overwinning voor hen waarschijnlijk niet meer mogelijk was, zij een overwinning waardig waren. Het publiek heeft kunnen smullen. Maar liefst 13 snelste, 6 maal de tweede en 1 maal de op een na langzaamste tijd staan in de analen van het team die uiteindelijk met het zilver huiswaarts keerde.
Vrijdagavond op de proeven van de eerste etappe viel het licht als gevolg van een kapotte dynamo regelmatig uit wat nog eens tijd kostte, maar dat kon er nog wel bij. Het was de 16e klassementsproef waar Wevers Abbring naar plaats 3 stuurde en hij bouwde in de vier resterende proeven zijn afstand met de Celica uit tot 2 min. en 26 seconden. Gingen er stemmen op dat Breijer niet volluit hoefde en gaf Breijer op het podium aan dat ook zonder KP1 Wevers het niet van hem zou hebben kunnen winnen, het publiek was daar niet zo zeker van. Voor vele van de duizenden toeschouwers was Wevers de morele winnaar van deze wedstrijd. Op de vraag hoe het is om zo vol te gaan met de wetenschap dat de eerste plaats er bijna niet in zal zitten antwoordde Wevers droog:"Weten dat we hard kunnen rijden."
Wevers heeft zich na deze wedstrijd niet binnen de top van het Internationaal kampioenschap gemanoeuvreerd, maar hiervoor heeft hij met zijn deelname aan de Rallye Deutschland i.p.v. de West Brabant Rally gekozen. Zijn opmars zal echter lang het gesprekstof zijn voor rallyfans. Er verschenen 59 deelnemers aan de start waarvan 39 de finish na 20 klassementsproeven met een totaal van 215 km haalden. Op een buitje na bleef het droog en verliep het evenement zonder vervelende voorvallen.


Snelste tijden op de 20 KP's
                             1e     2e      3e  57e
Erik Wevers                 13        6      -   1
Mark Breijer                  7      13      -
Edwin Abbring                 -       1      5
Piet van Hoof                 -       -      8
Jan de Winkel                 -       -      5
Jasper van den Heuvel         -       -      1
Dirk Boers                    -       -      1

Uitslag van de 21e Golden Tulip Rally 2002:
1.  Breijer-Van Goor    (NL, Subaru Impreza WRC, A8)            1.59.27
2.  Wevers-Poel     (NL, Toyota Corolla WRC, A8)                  +2.42
3.  Abbring-Van Kessel  (NL, Toyota Celica 4WD, A8)               +4.08
4.  Van den Heuvel-Scholtalbers (NL, Mitsubishi Lancer Evo 6, N4) +5.01
5.  Van Hoof-Verbeek    (NL, Mitsubishi Lancer Evo 4, A8)         +5.18

Voor meer informatie of een foto met een hoge resolutie mail: info@gefo.nl of bel 045-545 13 80