Gemeente Zoetermeer

Autovrije dag 2002

Op zondag 22 september vindt in Europa de jaarlijkse autovrije dag plaats. Dit betekent dat in diverse steden in heel Europa activiteiten worden georganiseerd om mensen bewust te maken van de negatieve effecten van autogebruik en alternatieven voor de auto te stimuleren. Soms worden ook delen van de stad afgezet voor (auto)verkeer.

In Zoetermeer onderschrijft het College van Burgemeester en Wethouders de doelstellingen van de autovrije dag. De auto zorgt immers voor veel uitstoot van CO2, het belangrijkste broeikasgas, en andere luchtverontreinigende stoffen, voor geluidoverlast en voor verkeersongelukken.

Voor het opzetten en organiseren van concrete activiteiten wil de gemeente niet zelf het initiatief nemen, maar het voortouw bij de inwoners en verenigingen van Zoetermeer leggen. Het idee hierachter is dat de gemeente niet "van hogerhand" het afzetten van straten of buurten voor verkeer wil opleggen, maar wel waar mogelijk wil ondersteunen als er vanuit de straten of buurten zelf ideeën komen. De gemeente nodigt u dus uit om activiteiten te organiseren die de autovrije dag ondersteunen.

Voor meer informatie over de randvoorwaarden voor gemeentelijke ondersteuning van uw plannen en de concrete ondersteuning die de gemeente kan geven bij de realisatie ervan kunt u contact opnemen met Mirjam Wingelaar, telefoonnummer: 079-346 8294.

Laatste wijziging: 14-06-2002