Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-09-2002 Persbericht district Maastricht
Zondag 22 september 2002

Maastricht Man beroofd

Op zaterdagmiddag, omstreeks 17.30 uur werd in de Statenstraat in Maastricht een 21 jarige inwoner van Maastricht beroofd van de verkoopopbrengst van een winkel. Het slachtoffer wilde het geld in de kluis van een bank storten toen ineens een man naast hem stond met een stroomstootwapen. Omdat slachtoffer een wijde jas aan had voelde hij gelukkig niets van de stroomstoot. Plotseling griste de verdachte het geld uit de handen van het slachtoffer en rende de Statenstraat in waar hij bij een ander achter op een donkere scooter stapte.

Het signalement van de dader luidt: ca. 175-180 cm, ongeveer 20 jaar, getinte huidskleur, zwart kort haar en een zwart snorretje. Op zijn hoofd had hij een donker petje met witte rand. Hij droeg een donkere trui met een wit embleem.

Maastricht Diefstal met geweld

In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 0.45 uur, werd een 22 jarige inwoonster van Maastricht het slachtoffer van een gewelddadige straatroof. De vrouw liep door de Lage Barakken in de richting van de Wilhelminasingel toen zij door twee personen op een bromfiets werd overvallen. Een van de verdachten wist het slachtoffer door haar te slaan en te schoppen tegen de grond te werken en vervolgens haar handtas te stelen. De twee verdachten, de dader lopend en de andere rijdend op de brommer, in de richting van de Wilhelminasingel. Het slachtoffer liep diverse verwondingen op en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. De bromfiets van de verdachten was volgens het slachtoffer een apart model, dat wordt omschreven als een cita-model, voorzien van een hoog stuur. In het midden had de bromfiets een steun om de voeten op te plaatsen. Van het stuur naar het zadel liep een zwarte glimmende stang met over de gehele lengte een witte streep.

De dader was een jongen van 16-17 jaar met een blank uiterlijk, heel mager en ongeveer 175 cm. Hij heeft stekelig donkerblond haar en heldere groen/blauwe ogen. Hij was gekleed in een korte leren jas, donkerblauwe trui met daaronder een wit Tshirt en hij droeg witte gymschoenen. Van de andere verdachte is bekend dat hij ook 16-17 jaar oud is, ook mager was en zwarte kleding droeg en een crèmekleurig petje.

Maastricht Alcohol en verkeer

Op de Scharnerweg werd een 39 jarige automobilist uit Maastricht aangehouden. Hij had kort daarvoor op het Endepolsdomein een inzinkbaar paaltje uit de grond gereden. Dit was gezien door getuigen die de politie ook meldden dat de man onder invloed verkeerden. De verdachte werd vervolgens rijdend op de Scharnerweg aangetroffen. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 2.0 o/oo, viermaal de toegestane hoeveelheid. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Op de Lage Kanaaldijk werd zondagochtend omstreeks 3.45 uur een 20 jarige automobiliste uit Maastricht gecontroleerd. Zij bleek alcohol te hebben gedronken. De ademanalyse resulteerde in 1.2 o/oo. Tegen de vrouw werd proces verbaal opgemaakt.

Op de Prins Bisschopsingel werd omstreeks 3.30 uur een 29 jarige inwoner van Geleen gecontroleerd. Tot twee keer toe kon de verdachte, die naar alcohol rook, de blaasproef niet afmaken. Hierop werd door de dokter een bloedproef afgenomen.

Maastricht Aanhoudingen

Middels het cameratoezicht werd gezien dat een persoon op de Van Hasseltkade bezig hield met dealactiviteiten. De man zocht telkens contact met voertuigen die kwamen aanrijden. Hierop werd een patrouille naar de van Hasseltkade gestuurd die de verdachte controleerde. Hierbij bleek de verdachte, een 26 jarige man woonachtig in Meerssen, 15 gram heroïne op zak te hebben. Hij werd aangehouden.

Eveneens via het cameratoezicht werd gezien dat een 28 jarige inwoner van Maastricht op de Markt op geparkeerde voertuigen sloeg en in de Gubbelstraat sloeg hij tegen de spiegel van een geparkeerde auto. Omstreeks 23.50 werd hij ter zake vandalisme/baldadigheid aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces verbaal werd opgemaakt.

Omstreeks het middernachtelijk uur werd door het biketeam een 23 jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangetroffen terwijl hij stond te urineren tegen een woning in de Batterijstraat. Toen de agenten hem vertelden dat hij een bekeuring kreeg zette de man het op een lopen. Via de Uitbelderstraat en de Bogaardenstraat liep hij een doodlopende steeg in. Hier werd hij aangehouden. De man bleek in het bezit van autopapieren, identiteitspapier en een bankpas van andere personen. Teven bleek hij te boek te staan als ongewenst vreemdeling. Hij werd ingesloten voor nader onderzoek.

Eijsden Botsing trein met fietser

Op zaterdagmiddag, omstreeks 14.00 uur, vond er op de onbewaakte spoorwegovergang op de Broekweg in Eijsden een botsing plaats tussen een trein en een bejaarde fietser. De 81 jarige man wilde het spoor oversteken toen de toeterende trein naderde. Het slachtoffer zag de trein naderen en liet zijn fiets vallen. Doch voordat de man het spoor verliet wilde hij nog zijn fiets oprapen en op dat moment passeerde de trein. De fiets van de man werd door de linkerzijde van de trein geraakt. Hierbij raakte het slachtoffer, dat bij kennis en aanspreekbaar bleef, ernstige gewond aan zijn arm. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd waar hij werd geopereerd.