Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 22-09-2002 Persbericht van zondag 22 september 2002

Berichten uit de regio

Oostelbeers: Twee doden bij eenzijdig ongeval
Zaterdagavond omstreeks 21.10 uur zijn, bij een eenzijdig ongeval op de Broekdijk, de 41-jarige P. van Gerven uit Oirschot en de 44-jarige J. van Gerven uit Oostelbeers om het leven gekomen. De 52-jarige bestuurder van de personenauto raakte licht gewond. De personenauto reed over de Broekweg en is door nog onbekende oorzaak met de rechterzijde van de auto tegen een links van de weg staande boom gereden waarna men via een sloot in het weiland terecht kwam. Een van de slachtoffers is uit de auto geslingerd. Het andere slachtoffer zat voorin de auto op de passagiersstoel en raakte bekneld. Omdat er nog vragen zijn m.b.t. de juiste toedracht van het ongeval is de politie Best Oirschot Son op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben. Zij worden verzocht zich te melden.

Deurne: Aanhoudingen na vergiftiging
Vrijdagavond om 18.20 uur is op de Bultweg een 73-jarige inwoner van Tegelen aangehouden. Korte tijd later om 18.35 uur is op de Planker een 66-jarige inwoner van Panningen aangehouden. De mannen zijn aangehouden door opsporingsambtenaren van de A.I.D. en worden verdacht van het voorhanden hebben van Landbouwbestrijdingsmiddelen met een hoge giftigheid. De afgelopen dagen zijn verschillende honden die daar in de omgeving van de Bultweg werden uitgelaten ziek geworden van het eten van mogelijk vergiftigde vis of andere vergiftigde zaken. Een hond is al aan de vergiftiging overleden. Inmiddels zijn in de omgeving van de Padbrugseweg, de Bult weg en de Goorsebergweg op 10 plaatsen vis en vlees gevonden welke met gif bewerkt waren. De politie waarschuwt hondenbezitters om voorlopig niet in genoemde omgeving hun hond uit te laten omdat er mogelijk nog meer vergiftigd voer ligt. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en het bij hen aangetroffen landbouwgif is inbeslaggenomen.

Elsendorp: Vernieling met gevolgen
Zaterdagavond omstreeks 18.00 uur werd op een maïsperceel aan de Ripseweg een maïshakselaar ter waarde van ongeveer 600.000 euro vernield. Onverlaten hadden in een perceel maïs enkele stukken metaal opgehangen die vervolgens in de hakselaar terecht kwamen waardoor er diverse metalen onderdelen, waaronder enkele snijmessen, vanuit de machine naar buiten werden geslingerd. Door het geweld waarmee een en ander gebeurde is het een geluk dat er niemand gewond raakte. De daders beseffen mogelijk niet dat hun daad van vernieling c.q. sabotage onschuldige mensen het leven kan kosten. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen zich bij hen te melden.

Helmond: Aanhouding fietsendief
Op de Sterrenlaan is zaterdagmiddag om 17.30 uur een 13-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort ervoor, in de Harmoniestraat de fiets van een krantenbezorgster te hebben weggenomen. Het meisje waarschuwde haar vader die in de wijk op zoek ging en de verdachte, met de fiets, onder hevig verzet kon aanhouden en overdragen aan de politie. De jongeman is ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanrijding onder invloed
Een 42-jarige automobilist uit Eindhoven is zaterdagavond om 20.44 uur op de Eisenhowerlaan aangehouden. De man was kort ervoor tegen de achterzijde, van een voor hem rijdende personenauto gebotst. Uit onderzoek bleek dat de verdachte onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0.70 promille aan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Het kentekenbewijs van de auto bleek ongeldig te zijn en is ingenomen.

Helmond: Aanhouding na vernieling
Zaterdagavond om 23.10 is op de Van Meelstraat een 19-jarige Helmonder aangehouden. De man werd door de 53-jarige eigenaar van een bestelbusje betrapt toen hij bezig was het busje te bekrassen. Toen de eigenaar vroeg waarom hij dit deed werd hij door de man geschopt en geslagen en met de dood bedreigd. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Hij bleek ook nog 45 dagen gevangenisstraf te moeten uitzitten.

Helmond: Onder invloed
Vanmorgen om 00.43 uur is op de Biesbosch in Helmond een 19-jarige bromfietser aangehouden. De man reed zonder helm. Uit onderzoek bleek dat hij zijn voertuig bestuurde terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0.80 promille aan. Hij kreeg een transactie van 75 euro en een rijverbod voor de duur van 2 uur.

Hapert: Inbraak in een woning
Tussen zaterdagavond 18.10 uur en 23.55 uur is er ingebroken in een woning aan de Ganzestraat. Men kwam binnen door, aan de achterzijde van de woning, op grove wijze een raam open te breken. Uit de woning zijn drie vuurwapens (jachtwapens) weggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal auto
Op het Vredesplein zijn vanmorgen om 00.35 uur een 20-jarige inwoner van Geldrop en een 38-jarige inwoner van Gemert aangehouden. Zij reden in een personenauto die als gestolen stond gesignaleerd. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau. De 20-jarige verdachte is na verhoor heengezonden. De 38-jarige verdachte is ingesloten. De personenauto is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Someren: Onder invloed
Zondagmorgen om 01.10 uur is op de Kerkstraat een 25-jarige automobilist uit Nederweert aangehouden. De man bestuurde zijn voertuig terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0.70 promille aan. De verdachte kreeg een transactie van 190 euro en een rijverbod van 2 uur.

Someren: Onder invloed
Vanmorgen om 02.03 uur is op de Munnekenstraat een 28-jarige automobilist uit Asten aangehouden. De man bleek zijn personenauto onder invloed te besturen. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0.95 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uur.

Someren: Onder invloed
Een 57-jarige inwoner van Someren is vanmorgen om 02.36 uur op de Kerkstraat aangehouden. De man bestuurde zijn auto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.75 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 9 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Aanhoudingen na vechten
Op de Steenweg is vanmorgen om 02.30 uur een 19-jarige inwoner van Helmond aangehouden als verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij. Een 19-jarige inwoner van Helmond die zich met de aanhouding bemoeide is eveneens aangehouden. Beide verdachten verzetten zich zodanig tegen hun aanhouding dat er gebruik moest worden gemaakt van pepperspray om ze te kalmeren. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanhouding na bedreiging politieambtenaar Vanmorgen om 02.50 uur is op de Steenweg een 20-jarige Helmonder aangehouden. De man had een politieambtenaar beledigd en met de dood bedreigd. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Helmond: Onder invloed
Een 32-jarige Helmondse automobilist is vanmorgen om 03.34 uur op de Heistraat aangehouden. De man bestuurde zijn personenauto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim
1,90 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 10 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Aanhouding na controle
Op de Tolpost is vanmorgen om 04.05 uur een 22-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man zat als passagier in een auto welke de politie wilde controleren. Bij deze controle gedroeg de verdachte zich zeer recalcitrant hetgeen ontaarde in een worsteling met een politieman. Hierop is de man onder hevig verzet aangehouden. De 24-jarige bestuurder was het met de aanhouding niet eens en probeerde zijn vriend te ontzetten. De man werd gevorderd zich te verwijderen. Hij voldeed niet aan de vordering en is om 04.11 uur eveneens aangehouden. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Maarheeze: Aanhoudingen na autodiefstal
Zondagmorgen om 06.05 uur zijn op de parkeerplaats De Grote Bleek langs de A2, twee inwoners van Weert in de leeftijd van 19 en 17 jaar oud, aangehouden. De mannen zaten in een personenauto die als gestolen gesignaleerd stond. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en zijn voertuig onder invloed had bestuurd. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,10 promille aan. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau. De 17-jarige verdachte is na verhoor heengezonden. De 19-jarige verdachte is ingesloten en inverzekering gesteld. De personenauto is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Son: Oplichters actief bij geldautomaten
Vandaag werd door een oplettende inwoonster van Son melding gemaakt van het feit dat er op de geldautomaat van de bank aan de Heistraat een sticker op de automaat was geplakt met de letterlijke tekst Door een computerstoring kan uw pasje soms in de geldautomaat blijven steken. Wanneer dit gebeurt, moet u niet in paniek raken en de volgende handelingen verrichten: 1)toets drie (3) keer achtereen uw pincode in en bevestig door een druk op de groene toets. 2)Herhaal deze handeling (2 keer) en druk tenslotte op de orde toets om te annuleren. Uw pasje moet onmiddellijk weer te voorschijn komen. Is dit niet het geval, dan wordt uw bankpasje u door de bank gedurende de openingstijden terugbezorgd. Wij verontschuldigen ons voor het ongemak. De pinautomaat van de andere bank in Son was met propjes papier in de gleuf onklaar gemaakt. Bij de politie Son zijn de afgelopen weken aangiftes binnen gekomen van mensen die hun bankpasje zijn kwijtgeraakt bij een geldautomaat die later geprepareerd bleek te zijn. Oplichters bewerken de betaalautomaten met stukjes tape en hangen dan bovenstaand briefje op. De pasjes komen echter niet meer terug en als de benadeelde dan weg is wordt het pasje door de oplichter, die zich in de buurt bevindt, eruit gehaald. Waarna de rekening van het slachtoffer leeggehaald wordt. In de buurt van de geldautomaat is vanmorgen een licht groene Mercedes Benz met een Belgisch of Frans kenteken gezien met daarin 2 mannen die opvallend veel belangstelling hadden voor mensen die gingen pinnen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt mensen die menen iets gezien te hebben zich bij hen te melden.