Leiden, 21 september 2002

BEN JAMINI KAN POLE POSITION NIET VERZILVEREN

KNAF Talent First-winnaar Ben Jamini begon de negende en tevens voorlaatste race van de Van Uitert Formule Ford van de pole position. Helaas werd de 20-jarige coureur uit het Gelderse Huissen al in de eerste ronde ernstig gehinderd, waardoor hij ver terugviel. Na een mooie inhaalrace viel hij een ronde voor de finish uit. "De race verliep teleurstellend, maar mijn eerste pole position heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven", vertelde hij. "Ik moet mijn seizoen met een top twee positie kunnen afsluiten."

De enige tijdtraining op Spa-Francorchamps verliep uitstekend voor Ben Jamini: hij reed niet alleen de snelste tijd, hij was ook bijna een seconde sneller dan tweede man Ton Strous jr. "Mijn Mygale is perfect", complimenteerde hij zijn team Van Amersfoort Racing. "Daarnaast weet ik dat het op dit circuit belangrijk is om op de lange rechte stukken te slipstreamen. Mijn snelste tijd heb ik na een 'sleepje' van een andere deelnemer gezet."

Ben Jamini nam bij de start van de race meteen de kop. Helaas verdween zijn kans op de overwinning al in de eerste ronde als sneeuw voor de zon. "De achter mij rijdende Jaap van Lagen remde veel te laat voor de bocht Les Combes. Hij reed naast mij op het moment dat ik wilde insturen, waardoor ik weinig anders kon doen dan rechtdoor rijden. Ik kwam op het gras terecht, waarna ik achterstevoren ging en het hele veld zag passeren", blikte hij terug. De KNAF Talent First-winnaar begon vervolgens aan een indrukwekkende inhaalrace; na zes ronden lag hij al op de zesde plaats. Ben Jamini: "Mijn auto stuurde super, de motor liep als een zonnetje. Ik schoot werkelijk door het veld naar voren." Helaas kwam er in de negende ronde een einde aan zijn inhaalrace toen hij door een schakelfout van de baan gleed. "Ik schakelde terug voor de gladde bocht Rivage. Daarbij maakte ik een fout, waardoor de achterkant van mijn Mygale opeens uitbrak en ik naast de baan in de grindbak terechtkwam", blikte Ben Jamini op het incident terug. Hij werd nog als achttiende geklasseerd. "Ik had vandaag kunnen winnen", realiseerde hij zich. "Het is erg jammer dat het door de actie van Van Lagen in de eerste ronde niet zo mocht zijn. Mijn pole position geeft mij wel veel zelfvertrouwen voor de volgende race, waarin het mijn doel is om in de top twee te eindigen en mijn tweede plaats in het NK met succes te verdedigen."

Volgende en laatste race: 13 oktober, Circuit Park Zandvoort. Uitslag Van Uitert Formule Ford: 1. Ton Strous jr, 10 ronden in 25:28.502; 2. Paul Meijer, op 0,689; 3. Michel Florie, op 2,424; 18. Ben Jamini, op 1 ronde. Stand Benelux-kampioenschap na negen races: 1. Van Lagen 143, 2. Xavier Maassen 89, 4. Ben Jamini 73.
Stand NK na vijf races: 1. Van Lagen 81, 2. Ben Jamini 56, 3. Dillon Koster 53. ________________________________________________________________________
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht