---

Ministerie van Defensie



---

Nederlanders en Oostenrijkers patrouilleren gezamenlijk in Afghanistan

23-09-2002

De Nederlandse militairen van de International Security Assistance Force (ISAF) in Afghanistan voeren vanaf vandaag (23 september) patrouilles uit met Oostenrijkse militairen. De patrouilles vinden plaats in zowel de Nederlandse en de Oostenrijkse verantwoordelijkheidsgebieden (Area of Responsibility). De Oostenrijkse militairen maken deel uit van de 2e Einsatz Kompagnie van het Duitse bataljon van ISAF. Ook de Nederlandse militairen zijn bij het Duitse bataljon ingedeeld. De gezamenlijke patrouilles hebben tot doel bekend te raken in het gebied van andere eenheden met het oog op een eventuele inzet als bataljonsreserve.

Momenteel leveren 225 militairen van de Koninklijke Landmacht afkomstig van de Luchtmobiele Brigade en het Korps Commandotroepen een bijdrage aan de ISAF-veiligheidsmacht in Afghanistan. De Nederlandse ISAF-militairen zijn gelegerd in Kaboel en maken onderdeel uit van de Duitse battlegroup waarin naast Duitse en Nederlandse militairen ook Deense en Oostenrijkse militairen zitten.

De taken en het mandaat van ISAF zijn het zorgdragen en handhaven van een veilige en stabiele omgeving van Kaboel, zodat de Afghaanse regering van Hamid Karzai haar werk kan doen: het land opbouwen en besturen.

Gerelateerde pagina's

* Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme