Korps: Friesland, plaats: Fryslân 23-09-2002
Politieberichten 23/9 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Heerenveen: house-party
In de nacht van zaterdag op zondag is er weer een houseparty geweest in Thialfstadion. Het was gezellig druk. Een 10-tal personenautos zijn opengebroken op een parkeerplaats in de buurt van Thialf. Ook zijn enkele autos, aantal niet bekend, opengebroken nabij de Industrieweg. 2 personen , een bewoner van Franeker en een bewoner van Amsterdam, kregen een proces-verbaal voor het plaatsen van flyers onder ruiterwissers. 11 keer werd proces-verbaal opgemaakt voor het voor handen hebben van pillen en 2 keer voor het verhandelen van pillen. Voor de rest was het rustig.

De Blesse: rijden onder invloed
maandag omstreeks 07.30 uur werd een 34-jarige bestuurder van een personenauto uit Haulerwijk gecontroleerd op de Nieuwstraat. Hij had alcohol gehad. Op bureau blies hij 675 ug/l. Daar hij eerder was aangehouden terzake drank binnen de afgelopen 5 jaar,werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Appelscha: diefstal uit bestelauto
In de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in een bestelauto. De bestelauto stond op het erf van een woning aan de Maadsingel. De achterruit is verwijderd en uit de bestelauto zijn diverse gereedschappen weggenomen, 3 boormachines en een zaagmachine. De goederen zijn eigendom van een bouwbedrijf uit Oosterwolde. Aangifte werd gedaan door een 41-jarige inwoner van Warten

Leeuwarden: inbraak in woning
In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een woning aan het Keelwaltje. De woning maakt deel uit van een appartementencomplex. Via de voordeur is men binnen gekomen. Uit de woning werd weggenomen: een DVD, computer, fiets, een aantal cds en dvds> Aangifte werd gedaan door een 30-jarige inwoner van Leeuwarden.

Appelscha: inbraak clubgebouw
In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een clubgebouw aan de Boerestreek. Men heeft de voordeur open gebroken en zo kon men naar binnen. Ook werden diverse deuren in het clubgebouw open gebroken. Alle ruimten werden doorzocht. In de kantine werd een kassalade weggenomen en deze lade werd buiten het clubgebouw weer teruggevonden, echter zonder inhoud. Aangifte werd gedaan door een 59-jarige inwoner van Appelscha.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272