Dienstenbond CNV

Parool/Weekmedia, CrossPoints verder buiten PCM 20-09-2002

Dinsdag is bekend geworden dat PCM heeft besloten de activiteiten van Het Parool/WeekMedia en CrossPoints te beëindigen. Het zou het einde betekenen van de uitgifte van onder meer Het Parool en CARP. Totaal betreft het de arbeidsplaatsen van 350 medewerkers. Ook in de andere onderdelen van PCM zal het aantal werknemers terug moeten.

Het Parool en CARP hebben respectievelijk tot 1 en 15 november de tijd gekregen om te onderzoeken of zij andere financiers kunnen aantrekken om een doorstart buiten het concern mogelijk te maken. Lukt dit niet dan zal PCM de medewerkers van Het Parool/WeekMedia en CrossPoints collectief ontslaan.

Collectief ontslag onbespreekbaar
Collectief ontslag is onbespreekbaar. CNV Media, de COR en de andere betrokken vakbonden hebben zich gisteren unaniem uitgesproken tegen een collectief ontslag. Eerst zal aan Het Parool/Weekmedia en CrossPoints optimaal de ruimte moeten worden geboden om een doorstart te maken. Op deze manier kan het ontslag van tezamen 350 werknemers voorkomen worden. Alle betrokken partijen moeten zich tot het uiterste inspannen om ontslagen te voorkomen. Hierbij zullen ook oplossingen binnen PCM verband niet moeten worden uitgesloten. Zeker niet als mocht blijken dat Het Parool niet zelfstandig verder kan.

Mocht uiteindelijk blijken dat ontslag onvermijdbaar is, dan rust de verantwoordelijkheid op PCM om de betrokken werknemers zo goed mogelijk te helpen met het vinden van een nieuwe arbeidsplaats binnen of buiten PCM. De vakbonden gaan in de komende weken met PCM praten over een sociaal plan. Uitgangspunt is nieuw werk. Werknemers moeten ondersteund worden om elders werk te vinden. Daarnaast zal er een financiële vergoeding moeten komen om de inkomensschade op te vangen.

In de komende weken houdt CNV Media u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Heeft u vragen of opmerkingen neem dan contact op met Harm Haverkamp, tel. (035) 646 05 80.