Gemeente Tilburg

27-9-2002
Vijf ontwikkelaars geselecteerd voor herontwikkeling zwembad Ringbaan West

Op 23 september heeft het college besloten vijf ontwikkelaars uit te nodigen om mee te doen aan de prijsvraag voor herontwikkeling van de locatie zwembad Ringbaan West. Deze ontwikkelaars zijn AMVEST, Janssen de Jong/Wonen Midden Brabant, Proper Stok, Strabag en Van der Weegen/TBV.

De ontwikkelaars maken de komende maand een eerste ontwerp voor het gebied. Deze ontwerpen worden getoetst aan de randvoorwaarden die het college eerder heeft vastgesteld. Eind dit jaar kiest het college het ontwerp dat het meest voldoet aan de randvoorwaarden en de beste kwaliteit heeft.

Bewonersbetrokkenheid
De ontwikkelaar die wordt gekozen, werkt het ontwerp samen met de gemeente verder uit tot een bouwplan. De omwonenden worden bij de verdere uitwerking van het bouwplan betrokken. Zo wordt er samen met omwonenden gekeken naar een goede aansluiting van het nieuwbouwplan op de bestaande bebouwing. U wordt hierover in een volgende bewondersbrief geïnformeerd.

Stand van zaken sloopwerkzaamheden
De sloop van het voormalige zwembad is ondertussen in volle gang. Naar verwachting zal de sloop eind september gereed zijn. Vervolgens krijgt het terrein een tijdelijke inrichting. Zo wordt het waar nodig opgehoogd met aarde en ingezaaid met gras. Gebleken is dat een aantal bomen na de sloop van het gebouw onvoldoende stevig in de grond staan. Bekeken wordt nu in hoeverre snoeien of rooien noodzakelijk is om omwaaien van deze bomen te voorkomen.