Digitale Gemeente Houten

Dit weekend: SNICKELS festival

maandag 23 september 2002 - Bron: Frank Agterberg

Het SNICKELS festival zet dit jaar voor de zesde keer haar tenten op in Schalkwijk, een klein dorp ten zuiden van Utrecht waar nog wat ruimte is om een tentje op te slaan.

Alhoewel, tentje? Het festival barst bijna uit haar voegen want de 5 tenten passen maar net op het evenemententerrein. Na 5 jaar is het SNICKELS festival aardig uitgedeid. Van 1100 bezoekers naar 6000 plan je niet van te voren en mede door het toevoegen van een aantal thema tenten die speciaal worden ingericht in een sfeer van bijvoorbeeld een bruin cafe of salsabar heb je steeds meer ruimte nodig.

Ondanks de uitbreidingingen blijft de karakteristieke sfeer gehandhaafd en dat maakt het SNICKELS festival met de aankleding van het terrein en de tenten en de line-up natuurlijk één van de leukste festivals zo aan het einde van het festival seizoen op 27 en 28 september.

De festivalgangers kunnen ook dit jaar weer genieten van het gevarieerde aanbod van Nederlandse top-acts. Voor deze editie is een nieuwe tent toegevoegd (Spotlight), waarin nog eens 1500 festivalgangers kunnen kennis maken met de vreemde mix van pop, rock, ska en camp. Lekker luisteren naar de serieuze songs van Johan of uit de maat dansen bij Wipneus en Pim kan allemaal dit weekend.

De artiesten en bands die te gast zijn op het SNICKELS festival treden op in twee tenten Mainstage en Spotlight. Daarnaast is er ook nog ander variëté in overige tenten zoals de Fauteuils de Balcon, dat met haar twee verdiepingen uitzicht biedt op het middenplein. Lekker mensen kijken en ff uitrusten kan hier perfect. De Schrobbelèr is het bruine café op het festival, compleet met toog en krukken en natuurlijk een ruime collectie aan gezellige muziek.

Voor een lekkere tropische cocktail of een goede sigaar is de American Bazar the place to be en net als de overige tenten is de American Bazar ook in bijpassende stijl ingericht waardoor elke tent haar eigen gezicht en sfeer krijgt.

Programma 2002
Het programma voor het zesde SNICKELS festival heeft een aantal opvallende combinaties die we toch even willen aanstippen. Zo speelt SKIK voor de De Dijk (net zoals ze deden in AHOY en HMH), trappen de twee mooiste chicks van de Nederlandse popmuziek de avonden af op het Spotlight podium, sluiten de twee meest dwaze camp-eer duos de avonden af en wilde Kirsten wel verdacht graag op zaterdag spelen....wat leidt tot de volgende line-up.

Vrijdag 27 September:
Mainstage
20:45 SKIK
22:30 De Dijk
Spotlight
20:00 Birgit
21:30 16 Down
23:00 Twarres
00:15 Ome Cors Show Revue

Zaterdag 28 September:
Mainstage
20:45 Di-rect
22:30 Van Dik Hout
Spotlight
20:00 Kirsten
21:30 Johan
23:00 Def P & Beatbusters
00:15 Wipneus & Pim

Tickets:
Dagkaart 25,- *
Buskaart (1 dag entree incl. busretour) 30,-
Telefonisch reserveren kan via de Ticketlijn 0900-300 1250 (45 cpm), Kaarten kunnen ook on-line besteld worden via www.ticketservice.nl Verder via de 151 grotere Postkantoren in Nederland, de 33 GWK stations-kantoren, de grotere VVV kantoren of via de bekende verkoopadressen:

* Exclusief service/voorverkoopkosten.

Locatie:
Evenemententerrein aan de Kanaaldijk-Zuid in Schalkwijk (U) Internet: www.snickelsfestival.nl

Organisatie: SEC

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).