Korps: Friesland, plaats: Fryslân 23-09-2002
Politieberichten 22/9 (13.00 uur) t/m 23/9 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak in woning
In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in een woning aan de Achter de Hoven. Via verbreking van een raam aan de achterzijde van de woning is men binnen gekomen. Weggenomen werd audioapparatuur en keukenmessen. Aangifte werd gedaan door een 39-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Leeuwarden: diefstal uit auto
Zondag tussen 05.30 uur en 14.15 uur werd er ingebroken in een personenauto. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Doelestraat. Er werd een raampje ingeslagen. Weggenomen werd een autoradio/cd-speler. Aangifte werd gedaan door een 21-jarige inwoner van Marrum.

Drachten: diefstal uit auto
In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in een personenauto. De auto stond geparkeerd op de Noordkade. Er was geen schade aan de auto te zien. Weggenomen werd een cd/mp3-speler. Deze was met geweld uit de auto getrokken. Aangifte werd gedaan door een 22-jarige inwoner van Heerenveen.

Dearsum: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 18.15 uur vond een aanrijding plaats op de Snitserdyk. 2 autos reden achter elkaar en op een gegeven moment wilde de bestuurder van de eerste auto een inrit inrijden en gaf richting aan. Deze auto werd bestuurd door een 28-jarige inwoner van Dokkum. De auto die achter hem reed, zag dit vermoedelijk te laat en botste met de voorzijde tegen de linkerachterzijde. Deze auto werd bestuurd door een 22-jarige inwoner van Raerd. Een medepassagiere van de 22-jarige, een 25-jarige inwoonster van Dokkum is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek met rug- en nekklachten.

Drachten: inbraak woning
Op zondag werd tussen 15.45 uur en 19.15 uur ingebroken in een woning aan de Middelwyk. Via de achterzijde van de woning is men binnen gekomen. Het hele huis is doorzocht. Weggenomen is alleen een geldbedrag. Aangifte werd gedaan door een 49-jarige inwoner van Drachten.

Dokkum: inbraak sportkantine
Zondag omstreeks 20.50 uur ging het alarm af van een sportkantine aan het Tolhuispark. Men is binnen gekomen via een raampje aan de oostzijde van de kantine. Weggenomen werden sigaretten en shag. Aangifte werd gedaan door een 48-jarige inwoner van Dokkum.

Witmarsum: doorrijden na aanrijding en rijden onder invloed Zondag omstreeks 19.50 uur vond een aanrijding plaats op een parkeerplaatsje aan de Pingjumerstraat. Een getuige had gezien dat een personenauto tegen een aldaar geparkeerd staande auto was gereden. De geparkeerd staande auto bleek eigendom te zijn van een 28-jarige inwoner van Tolbert. Na onderzoek bleek dat een 50-jarige inwoonster van Makkum de auto had bestuurd, die de geparkeerd staande auto had aangereden. Zij werd in haar woning aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor.Zij had ook gedronken. Proces-verbaal zal worden opgemaakt

Burgum: vernieling benzinestation
Zondag omstreeks 22.05 uur werd een 35-jarige inwoner van Burgum aangehouden voor vernielingen. Hij was even tevoren in de shop bij een benzinestation geweest. Hij wilde sigaretten kopen en had niet voldoende geld bij zich. Hij kreeg geen sigaretten en werd kwaad. Een krantenstandaard werd omgegooid en de man gooide een rek met brandblussers om. Een gieter met zeem en trekker werd op het wegdek gegooid. De man werd aangehouden door een 65-jarige inwoner van Burgum en eigenaar van het benzinestation. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt

Fryslân: rijden onder invloed
Achtereenvolgens: tijdstip en plaats, verdachte ademanalyse, uren rijverbod, eventuele bijzonderheden

Zondag 22.52 uur, Raai in Drachten,42-jarige bestuurder van een personenauto uit Frieschepalen, 455 ug/l, rijverbod van 4 uur.

Maandag 00.50 uur, Hertog van Saxenlaan in Franeker, 30-jarige bestuurder van een personenauto, 380 ug/l, rijverbod van 3 uur

Maandag 01.08 uur, Compagnonsstrjitte in Gorredijk, 45-jarige bestuurder van een personenauto uit Gorredijk, 385 ug/l, rijverbod van 3 uur.

Maandag 01.28 uur, Hogepol in Dokkum, 36-jarige bestuurder van een personenauto uit Engwierum, 365 ug/l, rijverbod van 2 uur

Maandag 01.25 uur, Vrijbuitersstraat in Sneek, 43-jarige bestuurder van een personenauto uit Sneek, 625 ug/l, reed terwijl bestuurder een ontzegging had en zonder rijbewijs reed(was ongeldig verklaard)

Verlaten plaats aanrijding en rijden onder invloed Maandag omstreeks 00.00 uur kwam een surveillanceauto op de Poelen een personenauto tegen, die aan de voorzijde beschadigd was. Ter controle hiervan bleek de bestuurder van deze auto ook alcohol genuttigd te hebben. Via de meldkamer kwam het bericht van een aanrijding tegen een lichtmast op de Haskeruitgang. De bestuurder van de auto bleek een 52-jarige inwoner van Heerenveen te zijn en bekende de aanrijding te hebben veroorzaakt. Op bureau blies hij 425 ug/l, goed voor een rijverbod van 4 uur. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Workum: diefstal uit taxi
Zondag omstreeks 22.13 uur reed een 54-jarige bestuurder van een taxi uit Makkum op de Harlingerstraatweg in Bolsward. Hij nam een jongen op en even verderop een meisje. Aan de Hearewei in Workum stapten beide personen uit de taxi. Op een gegeven moment ontdekt de 54-jarige dat zijn aktetas was weggenomen. Deze tas lag op de achterbank. De bestuurder is nog teruggereden naar Workum, maar niemand meer aangetroffen. In de tas zat een beurs, een kaart, een bescheiden.

Donkerbroek: inbraak sportkantine
Maandag tussen 00.15 uur en 00.40 uur werd ingebroken in een sportkantine aan de Vaart Westzijde. Het alarm ging af. Via een raam aan de achterzijde van de kantine is men binnen gekomen. Voor als nog wordt er niets vermist.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272