Provincie Limburg

Fototentoonstelling 'Nederlands-Indië in de Tweede Wereldoorlog'

Fototentoonstelling in het Gouvernement van 23 september tot en met 19 oktober 2002

In de hal van het Gouvernement aan de Maas is van maandag 23 september tot en met vrijdag 18 oktober een fototentoonstelling te zien over 'Nederlands-Indië in de Tweede Wereldoorlog'. De tentoonstelling is een chronologisch verslag van de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië. Veel aandacht is er voor het dagelijks leven van de krijgsgevangenen in de kampen en het leven in interneringskampen voor burgers.

De tentoonstelling is samengesteld door de Stichting Ex-krijgsgevangenen en Nabestaanden Japan (E.K.N.J.). Hierbij is nauw samengewerkt met de Stichting Gastdocenten W.O.II-werkgroep Zuidoost-Azië en de Stichting Museon, het populair wetenschappelijk museum uit Den Haag.
Met de tentoonstelling willen de initiatiefnemers een bijdrage leveren aan gedachtewisseling over tolerantie, individuele verantwoordelijkheid, racisme, discriminatie en geweld. Voor groepen en dan met name jongeren, bestaat de gelegenheid een begeleide rondleiding aan te vragen. Dit kan bij de Stichting Gastdocenten. Een ooggetuige verzorgt de rondleiding en vult deze aan met een persoonlijk verhaal uit eigen ervaringen.

De tentoonstelling is op werkdagen te bekijken in de hal van het Gouvernement aan de Maas, Limburglaan 10 te Maastricht. Het Gouvernement is voor publiek geopend vanaf 08.00 uur en sluit om 18.00 uur.
Voor het aanvragen van een rondleiding kan contact worden opgenomen met mevrouw Movig van de Stichting Gastdocenten W.O.II: telefoon (0485) 51 85 15.
18-9-2002 16:42