FRACTIE LIJST PIM FORTUYN

Kort geding Fractie Lpf ingetrokken

DEN HAAG, 23 september 2002

Op 22 september j.l. werd door RTL-5 en het programma Business Class een rectificatie uitgezonden, in verband met door de heer Theo van Gogh, ten onrechte geuite beschuldiging aan het adres van Mat Herben. Gelet hierop zal het aangezegde kort geding d.d. 26 september a.s. door de Tweede Kamer Fractie van de Lijst Pim Fortuyn worden ingetrokken. Wel zal in een bodemprocedure een eis tot schadevergoeding worden gevorderd.

De Tweede Kamer Fractie van de Lijst Pim Fortuyn deelt mede dat op 22 september jl., door RTL-5 en het programma Business Class een rectificatie werd uitgezonden, in verband met door de heer Theo van Gogh, ten onrechte geuite beschuldiging aan het adres van Mat Herben.

De rectificatie luidt als volgt:

---
RECTIFICATIE

In Business Class van 8 september jl. beweerde Theo van Gogh in zijn column dat Mat Herben in verband met het aankoopbesluit van de Joint Strike Fighter door de Amerikanen zou zijn betaald en steekpenningen zou hebben aangenomen. Voor deze beschuldiging blijkt onvoldoende bewijs te zijn, zodat Theo van Gogh te snel heeft geoordeeld. RTL 5/Business Class betreurt dit en biedt Mat Herben zijn welgemeende verontschuldigingen aan.


---
Gelet hierop zal het aangezegde kort geding d.d. 26 september a.s. onder meer ter rectificatie van deze uitlating worden ingetrokken.

Wel zal door de Tweede Kamer Fractie van de Lijst Pim Fortuyn alsmede de heer Mat Herben jegens RTL-5, Business Class B.V., de heer Harry Mens en de heer Theo Van Gogh in een bodemprocedure een eis tot schadevergoeding worden gevorderd.

Voor verdere informatie: Derk Evers, voorlichter 06-18305778.

Fractie Lijst Pim Fortuyn, Tweede Kamer der Staten-Generaal, Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
Telefoon: 070-3185846/47 Fax 070-3185880 Bezoekadres: Plein 2 te Den Haag

24 sep 02 10:19