Korps: Groningen, plaats: Diverse 24-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 24 september 2002

Dagelijkse berichten

Sappemeer: rijbewijs ingenomen na snelheidsovertreding De politie heeft maandagavond het rijbewijs van een 22-jarige man uit Tynaarloo ingevorderd. De man reed in zijn auto over de Noorderstraat in Sappemeer en haalde met hoge snelheid een onopvallende politieauto in. De agenten klokten de snelheid van de automobilist op 105 km per uur terwijl in de Noorderstraat 50 mag worden gereden. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij kreeg een bekeuring en moest zijn auto en rijbewijs achterlaten bij de politie.

Uithuizen: man (18) bedreigt politieagenten
Een 18-jarige jongeman uit Uithuizen is maandagavond door de politie aangehouden op het Stationsplein in Uithuizen. De knaap hield zich met een aantal andere jongeren op in de wachtruimte op het NS station in Uithuizen. Surveillerende politiemensen constateerden dat de groep niet op een trein wachtte en verzochten de jongeren de wachtruimte te verlaten. De groep voldeed aan dat verzoek, maar eenmaal buiten begon de verdachte te schreeuwen en uitte allerlei verwensingen in de richting van de agenten. Daarbij schreeuwde hij geweldbedreigingen tegen één van de agenten. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging. Hij is na verhoor heengezonden.

Wildervank: onderzoek naar dood 14-jarig meisje De politie is maandagmiddag gestart met een recherche bijstand team dat onderzoek doet naar de dood van een 14-jarige meisje uit Wildervank. Het slachtoffertje werd maandag aan het begin van de middag dood in haar ouderlijke woning aan de Purperreiger gevonden door een familielid. Deze waarschuwde direct de politie die het slachtoffertje in de badkamer van de woning aantrof. Bij het slachtoffertje werden uiterlijke kenmerken van geweld aangetroffen op grond waarvan een recherche bijstand team is geformeerd. De technische recherche is inmiddels bezig met een uitgebreid sporen onderzoek. Tevens wordt door het team een buurtonderzoek gehouden. Op dinsdag 24 september wordt op het stoffelijk overschot sectie verricht in het laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut te Rijswijk. Op grond hiervan zal de doodsoorzaak van het meisje moeten worden vastgesteld. De politie gaat uit van een misdrijf.

Groningen: man (27) beroofd van geld
Een 27-jarige man uit Groningen meldde zich maandagnacht op het bureau aan de Rademarkt met de mededeling dat hij door een man en een vrouw beroofd was van zijn geld op de Noorderhaven. De man die in een auto zat werd aangesproken door een 28-jarige vrouw die hij kent vanuit het verslaafdencircuit. De vrouw vroeg geld en pakte op een gegeven moment meer geld uit de portemonnee. Toen de goede gever protesteerde werd hij door een nog onbekende man met een mes bedreigd. De vrouw werd in het Noorderplantsoen aangehouden en ingesloten voor verhoor. Van de mannelijke verdachte is een signalement bekend.

Groningen: beveiligingsmedewerker betrapt inbreker Een beveiligingsmedewerker betrapte maandagavond in een garagebedrijf aan het Sontplein een 33-jarige man zonder vaste verblijfplaats. Van de garage was een ruit geforceerd en de verdachte was in bezit van een autoradio die uit een auto in de garage afkomstig was. De man is aangehouden en is ingesloten. Hij wordt ook nog verdacht van andere inbraken. Het onderzoek is ingesteld.

Groningen: dronken man verwijdert uit restaurant Een man die na een bestelling in een restaurant aan het Damsterdiep op een bankje in slaap viel werd agressief nadat hij gewekt werd. De agenten constateerden dat de man dronken was en hun wilde slaan. Hij werd tegen de grond gewerkt en naar de dronkenmanscel op de Rademarkt gebracht. Na het uitslapen van zijn roes krijgt de man een bon.

Groningen: vrouw (28) reageert agressief
Agenten zagen maandagnacht een 28-jarige vrouw bakkeleien in de Gelkingestraat met een 39-jarige man. De vrouw trapte op een gegeven moment tegen een winkelpui en werd hierop aangesproken. Ze begon de agenten te beledigen en werd agressief toen ze hiervoor werd aangehouden. De vrouw is ingesloten en krijgt een bon voor belediging en het veroorzaken van overlast.

Groningen: bromfietsster glijdt onderuit
Op de Wegalaan gleed maandagochtend een 16-jarige bromfietster uit Groningen nadat zij de bocht wat ruim had genomen onderuit. Het meisje, dat uit de Capellastraat kwam, schrok van een tegemoet komende auto en viel op de grond. De brommer kwam onder de auto terecht. Het meisje werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: gordelcontrole
Op de Winschoterkade werd maandagochtend een gordelcontrole gehouden. In totaal kregen 14 personen een boete van 40 euro voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Groningen: snelheidscontrole op de Beneluxweg
Op de Beneluxweg werd maandag ter hoogte van de oprit met de Rijksweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 3648 passerende voertuigen reden er 21 harder dan de toegestane 70 km per uur. Er waren twee automobilisten bij die de maximumsnelheid fors overschreden. Een 28-jarige man uit Groningen reed 126 km per uur en een 20-jarige man uit Onderdendam reed 121 km per uur. Van beide bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Tijdens de controle werd er nog een bekeuring van 136 euro uitgedeeld voor het niet handsfree bellen.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)