Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 24 september 2002
·

Automobilist rijdt door na aanrijding Noordwijk
De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval op donderdag 19 september op de Van Limburg Stirumstraat. Omstreeks het middaguur stond op deze weg een 23-jarige fietster uit Noordwijk te wachten op een kerende vrachtwagen die vanaf de Kerkstraat reed in de richting van Noordwijk aan Zee. Door het keren werd een groot gedeelte van de weg versperd. Uit tegenovergestelde richting van de vrachtwagen (in de richting van de Kerkstraat) reed een donkere personenauto. Deze reed om de kerende vrachtwagen heen. De automobilist schepte de fietster waarna zij enkele meters werd meegetrokken. Nadat de fietster op straat viel is de automobilist doorgereden zonder te stoppen. De fietster liep een scheur in de heup op. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. Met name de vrachtwagenchauffeur en een andere fietser die beiden de fietster geholpen hebben. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Noordwijk, telefoonnummer 0900 - 8844.

Aanrijding Leiden
Op de Boshuizerkade verleende een 27-jarige automobiliste uit Leiden op maandag 23 september rond 11.55 uur bij het afslaan geen voorrang aan een 16-jarige bromfietser uit Leiden. De bromfietser werd geschept en raakte aan arm en schouder gewond. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Ongeval Leiden
Een vrouw - leeftijd niet bekend - uit Voorschoten kwam op maandag 23 september met haar fiets op de Lammenschansweg ten val nadat zij bij het afslaan plotseling schrok van een over de Lammenschansweg rijdende 47-jarige automobilist uit Leiden. Bij haar val brak de vrouw mogelijk haar been. Zij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Aanrijding Leiden
Bij het afslaan op de Kanaalweg verleende op maandag 23 september rond 16.11 uur een 35-jarige automobilist uit Hazerswoude-dorp geen voorrang aan een 16-jarige bromfietser uit Benthuizen. Een aanrijding volgde. Bij de aanrijding raakte de bromfietser gewond aan de knie en de hand. Hij is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Autobrand Voorschoten
Door nog onbekende oorzaak brandde op dinsdag 24 september rond 03.00 uur een aan de Wielewaallaan geparkeerde auto geheel uit. De auto was eigendom van een bewoner uit die laan. De brandweer bluste het vuur. Een naast de auto geparkeerde auto liep ernstige brandschade op. De politie stelt een onderzoek in naar het ontstaan van de brand.

Automobilist rijdt in op uitstappende automobilist Gouda
Een 37-jarige man uit Gouda reed op maandag 23 september rond 16.00 uur op het Driewegplein in op een uit zijn auto stappende 23-jarige Gouwenaar. De uitstappende Gouwenaar liep daarbij schaafwonden, blauwe plekken en een lichte hersenschudding op. De dader ging er vervolgens in zijn auto vandoor. In de vroege avond meldde hij zich aan het politiebureau. Daar is hij aangehouden. Vermoedelijk is er sprake van opzet. Beiden kenden elkaar vanuit het afgelopen weekend. Tussen de twee deed zich toen een incident voor. De politie stelt een nader onderzoek in.