Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-09-2002 Persberichten dinsdag 24 september 2002

Snelheidscontroles

NIEUWEGEIN De politie heeft op maandag 23 september op meerdere plaatsen op snelheid gecontroleerd.

Op de Batauweg werd tussen 12.45 uur en 15.30 uur gecontroleerd. In totaal passeerden 2242 voertuigen de controlepost. 243 Bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed met een snelheid van 88 km/u.

Tussen 13.00 uur en 15.00 uur werd op de Hollandhaven gecontroleerd. Van de 1578 voertuigen die de radar passeerden, reden er 238 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 50 km/u geldt.

Bromfietser gewond

VIANEN Op maandag 23 september raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een bestelbus.

Rond 08.50 uur reed een 17-jarige bromfietser uit Vianen vanaf de Langendijk het kruispunt met de Voorstraat op. Op dat moment reed een 69-jarige man uit Vianen met zijn bestelbus over de Voorstraat. De man verleende geen voorrang aan de van rechts komende bromfietser, waardoor een aanrijding tussen beiden ontstond.

De bromfietser is met een gecompliceerde beenbreuk per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht en is daar opgenomen.

Mannen vrijgelaten

(Zie persbericht district Lekstroom d.d. 23-09-02: Berover en beroofde aangehouden)

NIEUWEGEIN Op zondag 22 en maandag 23 september zijn de mannen in vrijheid gesteld die op zondag 22 september waren aangehouden voor mishandeling van een berover.

Op zondagavond probeerden twee mannen een 22-jarige Nieuwegeinse man van zijn bromfiets te beroven. Dat mislukte omdat de Nieuwegeiner hulp kreeg van een familielid en een vriend. Die wisten één van de daders aan te houden, de andere ontkwam. Een getuige zag dit gebeuren en dacht dat de berover het slachtoffer was van een mishandeling en hij belde de politie. Daarop werden de berover, een 17-jarige jongen uit Den Haag, de 22-jarige Nieuwegeiner, het 25-jarige Nieuwegeinse familielid en de 23-jarige Nieuwegeinse vriend aangehouden.

Uit politieonderzoek is komen vast te staan dat de berover met gepast geweld door de Nieuwegeiners is aangehouden. Zij zijn dan ook inmiddels in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoek voort en zal zich daarbij vooral richten op de aangehouden Hagenaar en de ontkomen verdachte.