QUINTIQ

Punctualiteit treinen Railion fors verhoogd met plansysteem

Nieuw plansysteem helpt Railion Benelux om punctualiteit van goederentreinen fors te verhogen

(Capelle aan den IJssel/'s-Hertogenbosch 24 september 2002) Vandaag kondigen Quintiq en Ab Ovo aan dat Railion Benelux zeer goede resultaten heeft behaald met het nieuwe plansysteem. Na de succesvolle ingebruikname van het systeem in juni 2001 is de punctualiteit van goederentreinen gestegen tot ver boven de 90% (juli 2002: 95%), is de leverbetrouw-baarheid gestegen en is er een terugverdientijd van een jaar gerealiseerd.

Het plansysteem is gebouwd met Quintiq planningssoftware en Ab Ovo consultancy. Railion Benelux gebruikt de Quintiq software om haar locomotieven en machinisten te plannen. Het totale project (ontwerp, bouw en implementatie) werd binnen een periode van 6 maanden gerealiseerd, hetgeen snel is voor de vervoersbranche.

Nico Louter, Manager Projects Railion Benelux: 'Railion Benelux is uiterst tevreden over de oplossing van Quintiq en Ab Ovo. Planning in het railgoederenvervoer is zeer dynamisch en complex, omdat er zeer veel korte termijn wijzigingen in de planning voorkomen en er een groot aantal zeer diverse beperkingen op de planning en realisatie rusten; met de Quintiq planningsoplossing zijn we in staat om hier real-time rekening mee te houden. Deze software is zonder twijfel de beste keuze qua prijs, kwaliteit, flexibiliteit en snelheid van implementatie die momenteel op de markt voor de spoorwegsector beschikbaar is.'

Door de consultancy van Ab Ovo en de software van Quintiq is de planning van Railion Benelux sterk verbeterd, is de inzet van locomotieven en machinisten verregaand geoptimaliseerd en zijn de systeembeheer- en onderhoudskosten aanzienlijk verlaagd.

Railion Benelux
Railion is een internationaal opererende transportonderneming met als kernactiviteit railvervoer. Railion vervoert een grote diversiteit aan producten. Zoals bijvoorbeeld staal, kolen, ertsen, containers, papier, hout, auto's, wasmachines, voedingsmiddelen, computers en een breed scala aan (petro)chemische produkten. Bezoek www.railion.nl voor meer informatie.

Ab Ovo
Ab Ovo is gevestigd in Nederland, met haar hoofdlocatie in het hart van Europa 's distibutie mainport, Rotterdam. Ab Ovo is een ICT dienstverlener en heeft een buitengewoon sterke aanwezigheid in de sector van het goederen- en personenvervoer, zowel over land, als over zee en door de lucht. Bezoek www.ab-ovo.nl voor meer informatie.

Quintiq
Quintiq is een Nederlands standaardsoftwarepakket voor iedere toepassing op het gebied van planning-, scheduling- en ketenoptimalisatie. Deze technologie stelt bedrijven in staat met flexibele oplossingen het bedrijfsproces exact en volledig te optimaliseren om winstmaximalisatie te realiseren. Bezoek www.quintiq.com voor meer informatie.

Nadere inlichtingen voor de redactie: Quintiq, tel: 073-691 07 39 contactpersoon: Martijn van Gils (e-mail:
martijn.van.gils@quintiq.com)

24 sep 02 10:06