Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 24-09-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanhouding winkeldieven
DRONTEN Twee vrouwen van resp. 26 en 48 jaar uit Amsterdam Zuidoost zijn maandagmiddag aangehouden na het plegen van diefstal in een winkel aan De Rede. Beide verdachten bleken in meerdere regio`s geregistreerd te staan voor winkeldiefstal en zijn in verzekering gesteld na verhoor op het politiebureau. De gestolen goederen zijn in beslag genomen.

Brand in verzamelpand
LELYSTAD In een autoherstelbedrijf op industrieterrein de Noordersluis is maandagmorgen brand uitgebroken. De brand ontstond vanwege laswerkzaamheden. Vermoedelijk vloog vanwege de vonken de vloerbedekking in brand. De 32-jarige eigenaar uit Lelystad is met brandwonden per GGD-ambulance vervoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Aanrijding met letsel
LELYSTAD Op de Schermer is maandagmiddag een 39-jarige fietster uit Lelystad gewond geraakt na een botsing met een auto. De 28-jarige automobiliste reed vanaf de Ringdijk, terwijl de fietster links vanaf de Schermer kwam aanrijden. De 39-jarige zag de auto te laat en de 28-jarige kon de fietster niet meer ontwijken. De fietster had beenletsel en is door GGD-ambulancepersoneel geholpen.

ALMERE Bij een botsing tussen een fietser en een auto is maandagmorgen een 10-jarige jongetje uit Almere gewond geraakt. Het jongetje reed op de Lintgrasstraat richting Pampagrasweg en reed de kruising over op het moment dat een 46-jarige automobilist over de Lintgrasstraat de kruising op kwam richting Doddegrasweg. De automobilist had het jongetje niet gezien en kon niet meer op tijd remmen. Het jongetje is met lichte verwondingen naar het Flevoziekenhuis gebracht en kon na onderzoek weer naar huis.

ALMERE Een 25-jarige bromfietster uit Almere is maandagmorgen gewond geraakt na een aanrijding op de Govert Flinckstraat. De vrouw reed over de stoep, maar werd bij het wegrijden onwel en botste met haar bromfiets tegen achtereenvolgens twee geparkeerde auto`s en een lantaarnpaal. Na het ongeval is de vrouw per GGD-ambulance voor onderzoek naar het Flevoziekenhuis vervoerd.

ZEEWOLDE Op de Zeewolderweg zijn maandagmiddag een 53-jarige bestuurder van een bestelauto uit Wijk bij Duurstede en een 74-jarige automobilist uit Nunspeet gewond geraakt na een aanrijding. De bestelauto stond geparkeerd in een uitrit en zag bij het wegrijden de Nunspeter op de Zeewolderweg over het hoofd. Na de aanrijding zijn beiden per GGD-ambulance overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis. De 53-jarige kon na onderzoek weer naar huis, de 74-jarige is ter observatie in het ziekenhuis gebleven.

Rijden onder invloed
BANT Vanwege haar opvallende rijgedrag is een 53-jarige automobiliste uit Surhuizum maandagnacht aangehouden op de A6. De vrouw reed vanaf de Ketelbrug richting Emmeloord en kon bij de Hannie Schaftweg worden aangehouden. Surveillerende agenten hielden de vrouw aan omdat ze slingerend en met een snelheid van ongeveer 80 km/uur over de A6 reed. Daarbij reed ze in een bocht bijna tegen de vangrail en reageerde in eerste instantie niet op het stopteken van de politie. Bij de blaastest blies ze 625 ug/l (1.45 promille). Haar rijbewijs is ingevorderd.