Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave dinsdag 24 september 2002

* INBRAAK KINDERBOERDERIJ, SLANGEN WEGGENOMEN

SCHIEDAM - Tussen zondagavond half negen en maandagmorgen tien uur vond er aan de Jachthavenlaan een inbraak plaats in een kinderboerderij. Hierbij werden onder meer drie Pythons, twee Boa-constrictors en een leguaan weggenomen. Men was het pand binnengekomen door de raamboompjes te verbreken. Bovendien werden er diverse kasten en laden overhoop gehaald.


* MAN MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN
In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks half één werd in de Schietbaanlaan een 34-jarige Rotterdammer aangehouden, nadat hij een vuurwapen op straat had gelegd. De politie van het district Rotterdam-West kreeg een melding van een beroving en daarbij het signalement van de daders. Ter plaatse gekomen zagen politiemensen een man lopen, die aan het signalement voldeed. Zij zagen de man plotseling bukken, iets wegleggen en vervolgens weer doorlopen. Dit bleek een geladen pistool te zijn. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het vuurwapen werd in beslag genomen.


* SCHIEDAMMER MET DERTIG GRAM SPEED AANGEHOUDEN

Politiepersoneel van het district Rotterdam-West controleerde maandagavond in de Bilderdijkstraat een 40-jarige Schiedammer, die zich daar even tevoren had opgehouden bij een aantal drugsverslaafden. De Schiedammer bleek in het bezit van dertig gram speed die hij te koop aanbood. Van de opbrengst wilde hij daarna cocaïne gaan kopen. De verdovende middelen werden in beslag genomen. Tevens bleek de Schiedammer nog gesignaleerd te staan voor zo'n twee maanden gevangenisstraf. Hij werd ingesloten.


* VROUW BEROOFD
Maandagavond omstreeks negen uur werd op de Wolphaertsbocht een 59-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd van haar tas. Hierbij raakte ze gewond aan haar hoofd. De Rotterdamse stond op de trap van het portiek voor haar woning. Ze wilde het huis binnengaan, toen zij opeens iemand aan haar tas, die zij om haar schouder droeg, voelde trekken. Door de ruk viel het slachtoffer op de grond, waarbij ze met haar hoofd op de stoep belandde. De vrouw werd voor behandeling aan haar verwondingen door GGD-personeel vervoerd naar het Ikaziaziekenhuis.


* SNELHEIDS-, BROMFIETS- EN GORDELCONTROLE

Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield maandagmorgen op de Tjalklaan in beide rijrichtingen een radarsnelheidscontrole, terwijl 's middags op de Kralingse Plaslaan een gecombineerde bromfiets- en autogordelcontrole werd gehouden. Tussen kwart over tien en twaalf uur namen op de Tjalklaan 205 van de in totaal 2221 passerende automobilisten het niet nauw met de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score bedroeg 88 km/uur. Op de Kralingse Plaslaan werd tussen half twee en drie uur een bromfiets- en autogordelcontrole gehouden. Hier gingen 24 automobilisten en/of hun mede-inzittenden op de bon omdat zij de gordel niet droegen. Vier bromfietsberijders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de helm en niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat.


* MAN MET KAPOT BIERFLESJE BEWERKT
Maandagavond omstreeks half acht meldde een gewonde 34-jarige man uit Oud-Beijerland zich aan een politiepost. De man was nauwelijks aanspreekbaar en had een bebloed hoofd. Hij werd door GGD-personeel overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis. Op de EHBO-afdeling van het ziekenhuis gedroeg het slachtoffer zich echter zeer recalcitrant, zodat politie-assistentie moest worden ingeroepen. Nadat het slachtoffer was behandeld, verklaarde hij dat hij eerder in de Heinenoordstraat door een man met een vuurwapen op zijn hoofd was geslagen. Ook had deze man een bierflesje op zijn hoofd kapot geslagen en hem vervolgens daarmee in zijn gezicht gestoken. De aanleiding voor dit alles zou een eerdere onenigheid van het slachtoffer met deze man geweest zijn. De politie van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.


* MAN BEROOFD EN GESLAGEN
Maandagmorgen omstreeks kwart over zes trof politiepersoneel in de Boomgaardsstraat een 45-jarige Rotterdammer aan, die beroofd was van zijn portemonnee. De man was even tevoren aangesproken door een nog onbekende man. Na enkele woorden sloeg deze hem met een baksteen op zijn hoofd. Hierop volgde een korte worsteling, waarna de man er met de portemonnee van de 45-jarige Rotterdammer vandoor ging. Toen het slachtoffer even op straat ging zitten om bij te komen, kwam er een voorbijganger langs die de man zonder reden begon te schoppen. De Rotterdammer liep een hoofdwond en letsel aan een arm op en werd door GGD-personeel naar het Erasmus Medisch Centrum overgebracht voor behandeling.


* SNELHEIDSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield maandagmorgen radarsnelheidscontroles op de Rochussenstraat en Honingerdijk. Tussen kwart over negen en half elf werd in beide rijrichtingen gecontroleerd in de Rochussenstraat. Van de 719 passerende automobilisten hielden 85 zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/uur. Op de Honingerdijk werd tussen elf en twaalf uur gecontroleerd. Hier namen 38 van de 501 passerende automobilisten het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogste score bedroeg hier 93 km/uur.


* DIEFSTAL WONING, AUTO WEGGENOMEN
BERGSCHENHOEK - Maandagmorgen omstreeks zeven uur ontdekte een 62-jarige man uit Bergschenhoek dat er in de nachtelijke uren was ingebroken in zijn woning aan De Populieren. Tevens was zijn auto, een grijze Mercedes S 320 CDI, die stond geparkeerd onder de carport, weggenomen. Men was de woning binnengekomen door gaatjes in het keukenraam te boren, waarna het raam kon worden geopend. Van een tafeltje in de hal werden de autosleutels weggenomen en uit een portemonnee die in een jas zat, werd ongeveer 180 Euro ontvreemd.


* STRAATROOF
Maandagmiddag omstreeks half één werd in de Wevershoekstraat een 45-jarige Rotterdamse beroofd van haar mobiele telefoon en enkele persoonlijke bescheiden. De vrouw wilde de winkel, waar ze werkt, binnengaan toen een nog onbekende man haar van achteren benaderde en haar tas probeerde af te pakken. Hierop ontstond enig trekwerk aan de tas, waarbij de vrouw een schop kreeg van haar belager. De tas viel open en uit diezelfde tas nam de man een schoudertas weg. Al rennend ontvreemde de verdachte uit de tas een mobiele telefoon en enkele persoonlijke bescheiden. De vrouw rende de dader achterna, maar verloor hem bij het Zuidpleintheater uit het oog.


* VROUW OVERLEDEN IN ZONNEBANKSTUDIO
Maandagmorgen brak er brand uit in de zonnebankstudio van het recreatiecentrum Zevenkamp aan de Zevenkampsering. Een 64-jarige vrouw uit Rotterdam kwam daarbij om het leven. De vrouw maakte gebruik van één van de zonnebankkamers. Door nog onbekende oorzaak is in die ruimte, kort voor het middaguur, brand ontstaan. De oorzaak van de brand is onduidelijk en wordt nader onderzocht door de recherche van het District Oost. Ook de Arbeidsinspectie en de Keuringsdienst van waren stellen een onderzoek in. Een bezoeker en een medewerker van het recreatiecentrum zijn met ademhalingsproblemen naar een ziekenhuis gebracht, waar ze zijn behandeld. Kinderen van twee schoolklassen, die tijdens het ontstaan van de brand aan het zwemmen waren, zijn uit voorzorg uit het pand gehaald. Slachtofferhulp is ingeschakeld.


* BRAND IN WONING
Maandagmiddag brak er brand uit in een woning aan de Kabeljauwsestraat. Politiemensen gingen direct naar binnen omdat er nog mensen in de woning zouden zijn. Een raam werd ingetrapt, maar door de enorme rookontwikkeling kon men niet lang binnen blijven. Er bleek niemand meer in het pand aanwezig te zijn. De brandweer heeft het vuur geblust. Het vuur was in de woonkamer begonnen, terwijl de bewoner niet thuis was. Een nader onderzoek naar het ontstaan van de brand wordt ingesteld.