Rechtbank 's-Gravenhage



Rechter beveelt intrekking vacaturestop Justitie tot na afronding instemmingsprocedure van de DOR

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage

Datum actualiteit: 24-09-2002

De rechtbank te 's-Gravenhage heeft in kort geding uitgesproken dat de Staat der Nederlanden de vacaturestop - zoals die binnen het Ministerie van Justitie op 26 juli is afgekondigd - dient in te trekken dan wel te schorsen en alle gevolgen daarvan ongedaan te maken, tot dat alsnog inzake de vacaturestop de instemmingsprocedure van de Departementale Ondernemingsraad van het Ministerie van Justitie (DOR) is afgerond.

De DOR was van mening dat de afkondiging van de vacaturestop een voorgenomen besluit was in het kader van de Wet op de Ondernemingsraden en dat voornoemd besluit ter advisering c.q. instemming aan hem moest worden voorgelegd.
De Minister van Justitie was onder andere van mening dat het een voorlopige maatregel was in afwachting van uitwerkingsplannen, waarvoor de DOR niet geraadpleegd hoefde te worden.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AE7943

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=9087&i=43&ti=3 http://www.rechtspraak.nl/act...ct_id=9087&i=&ti= . Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=9087&i=43&ti=3 .