Politie Twente


Persberichten Politie Twente 24 september 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981

Zuid-Twente:

Aanhouding fietsendief
02-074061
Enschede, Stationsplein
Maandag 23 september, omstreeks 21.20 uur
Surveillerende politiemensen werden aangesproken door stadswachten die even daarvoor hadden geconstateerd dat een man een fiets had gestolen bij het Station. Hij had het achterwiel een aantal keren laten stuiteren, waardoor het slot kon worden losgehaald en de fiets werd meegenomen. Een van de stadswachten kon de man tegenhouden en de ander sprak de politiemensen die juist passeerden aan. Deze hielden de man, een 21 jr. Enschedeer aan en brachten hem over naar het bureau. De fiets werd door de stadswachten naar het bureau gebracht. De 21 jr. bekende de diefstal en hij is rond 23 uur weer heengezonden. Pv wordt opgemaakt.


Aanhouding bromfietsdief die nog dagen "te goed" had
02-763990
Enschede, Schuttersveld / Stationsplein
Maandag 23 september, omstreeks 14 uur
Werd gemeld dat vanaf het Schuttersveld een zogenaamde Sparta-met was ontvreemd met grote fietstassen. In de fietstassen zaten gele plastic zakken van de supermarkt op het Schuttersveld. De 52 jr. eigenaresse had boodschappen gedaan, de tassen met boodschappen in de fietstassen gestopt, de Sparta-met reeds van het slot gedaan en daarna nog even het winkelwagentje weggezet. In die tussentijd heeft de dader de Sparta-met weggenomen. Direct, toen e.e.a. bekend werd, werd het doorgegeven. Politiemensen die op het Stationsplein stonden, en het bericht meekregen, zagen op dat moment een man met een Sparta-met, met fietstassen met daarin gele plastic zakken op het Stationsplein staan bij enkelen andere personen. Achteraf bleek dat hij had geprobeerd de Sparta-met aan een van deze personen te verkopen. De man, een 25 jr. Enschedeer, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij bekende de diefstal en werd afgehoord. Na dat hij voor de diefstal in vrijheid werd gesteld, is hij opnieuw aangehouden omdat aan het bureau was gebleken dat de 25 jr. nog 26 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. Hiervoor is hij opgesloten. De Sparta-met is naar de 52 jr. eigenaresse terug gegaan.


Aanhouding na diefstal bouwlamp
02-764099
Enschede, Boulevard 1945
Maandag 23 september, omstreeks 22.55 uur
Een 36 jr. medewerker van een beveiligingsbedrijf, betrapte een 31 jr. Enschedeer bij het wegnemen van een grote bouwlamp. De lamp werd weggenomen vanaf het omheinde bouwterrein aan de Boulevard. De 31 jr. is door de politie overgenomen en aan het bureau opgesloten.
Aanhouding na mishandeling afgelopen weekend
02-763710
Enschede, Stadsgravenstraat
Zondag 22 sept. 04.05 uur de mishandeling en maandag de 23e, omstreeks 13 uur de aanhouding
Zoals zondag reeds gemeld, is zondagmorgen rond 4 uur een 43 jr. inwoner van Enschede door een automobilist op de Stadsgravenstraat in Enschede mishandeld. De dader, een 33 jr. Enschedeer wist te ontkomen maar moest zijn auto achterlaten. Wel was zijn identiteit bekend.De auto van de man was zondagmorgen meegenomen naar het bureau en de 33 jr. verscheen gistermiddag aan het bureau om zijn auto op te halen. Na overleg met de officier van justitie werd hij aangehouden, in verzekering gesteld en opgesloten


Aanhouding na mishandeling
02-758442
Enschede, Rembrandtlaan
1 sept. jl. mishandeling en gisteren de 23e de aanhouding
Een 42 jr. Enschedese was op 1 september door haar 37 jr. vriend ernstig mishandeld Na een woordenwisseling had hij haar met een houten balk over het hele lichaam geslagen. Een dag later had ze pas kans gezien het huis te ontvluchten en naar het ziekenhuis te gaan, waar ook de politie werd gebeld. Een aangifte werd opgenomen en direct werd actie ondernomen om de 37 jr. aan te houden. Dit lukte pas gisteren en de 37 jr. is in opdracht van de officier van justitie in verzekering gesteld en opgesloten. Donderdag zal hij bij justitie worden voorgeleid.