Gemeente Lisse

Vertrek gemeentesecretaris Lisse (19-09-02)

Lisse, 19 september 2002

De gemeentesecretaris van Lisse gaat per 1 januari a.s. met vervroegd pensioen. Hij heeft vandaag zijn vertrek aangekondigd. De werving voor een opvolger start op korte termijn.

De gemeentesecretaris van Lisse, de heer H.W. de Vries, gaat na een dienstverband van ruim 14 jaar bij de gemeente met vervroegd pensioen. Per 1 januari 2003 maakt hij gebruik van de FPU-regeling, die vervroegde pensionering en uittreding mogelijk maakt.

De heer De Vries informeert rond deze tijd de Ondernemingsraad, de ambtenaren en de gemeenteraadsleden van Lisse over zijn voorgenomen vertrek. In zijn toelichting wijst hij op het proces van organisatievernieuwing binnen de gemeentelijke organisatie dat begin juli in gang is gezet. De heer De Vries verwacht dat dit proces in 2003 tot veranderingen in de organisatie zal leiden. Hij vindt dat daarbij beter een nieuwe gemeentesecretaris het voortouw kan nemen. De heer De Vries maakt door zijn vertrek de weg daarvoor vrij. Het college van burgemeester en wethouders en de gemeentesecretaris zijn hierover in goede orde tot overeenstemming gekomen.

Het college heeft besloten om via een externe wervingsprocedure in de komende vacature te voorzien. Deze gaat op korte termijn van start.