Gemeente 's-Gravenzande

Voorlichtingspagina 25 september 2002 Onthulling herdenkingsmonument voor oud-Indiëgangers Op zaterdag 28 september 2002 om 10.30 uur zal op de algemene begraafplaats Beukenhage aan de Naaldwijkseweg een herdenkingsmonument worden onthuld ter nagedachtenis aan de vijf 's-Gravenzanders die als militair in voormalig Nederlands Oost-Indië zijn omgekomen.

Op het monument, een plateau van gehard glas, staan de namen vermeld van Paulus den Boer, Pieter Andries van der Meer, Reinier Mondt, Cornelis Johannes van Spronsen en Cornelis de Voogd. Zij overleden tussen 1947 en 1949 en zijn in Indonesië begraven.

Een groep van twaalf 's-Gravenzandse oud-Indiëgangers, ondersteund door de vereniging Oud Militairen Indiëgangers Zuid-Holland Noord, heeft zich jarenlang beijverd voor een herdenkingsmonument ter nagedachtenis aan de overleden militairen uit 's-Gravenzande. Burgemeester Hommes en de heer K. den Boer, een broer van een van de overledenen, zullen het monument onthullen.

Sportinstuif voor mensen met een lichamelijke beperking. Vervolg na succesvolle start
Eerder dit jaar is de gemeente s-Gravenzande in samenwerking met de Sportraad Zuid-Holland en het Platform voor Gehandicaptenbeleid gestart met een sportinstuif voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen met een lichamelijke beperking. Vanwege de succesvolle opkomst heeft de gemeente besloten hieraan een vervolg te geven. De sportinstuif start op maandag 30 september om 19.00 uur en duurt een uur.

De sportinstuif begint met een warming-up, vervolgens kunnen onder deskundige begeleiding diverse sporten worden gedaan. Ook komt het onderdeel rolstoelvaardigheid aan bod. Een eigen sportrolstoel is niet noodzakelijk, er zijn rolstoelen aanwezig. Dit wil niet zeggen dat alleen rolstoelers kunnen deelnemen aan de sportinstuif, maar ook mensen met andere lichamelijke beperkingen.

Uit de vele reacties van de deelnemers is gebleken dat de sportinstuif goed aanslaat. Iedereen is 'lekker bezig' en er heerst een sportieve en gezellige sfeer. Om deel te nemen aan de sportinstuif bent u 2,00 per keer verschuldigd. Een strippenkaart kost 17,50 voor 10 keer. Spreekt het bovenstaande u aan, kom dan maandag 30 september om 19.00 uur naar de Westlandhal aan de Spinel 4 in s-Gravenzande.

Voor meer informatie kunt u bellen met Lia van Wijk van de afdeling Welzijn en Onderwijs van de gemeente s-Gravenzande, tel. 0174 430255 tot 12.30 uur of met Betty de Heer, secretaris van het Platform voor Gehandicaptenbeleid s-Gravenzande, tel. 0174 416169. Commissievergaderingen

Op dinsdag 1, woensdag 2, donderdag 3 en maandag 7 oktober zijn er openbare commissievergaderingen in het stadhuis. Hieronder kunt u lezen welke onderwerpen er bij de verschillende commissies op de agenda staan. In de agenda's kunnen nog veranderingen optreden. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat een bepaald punt tijdens een vergadering aan bod komt, kunt u het beste vooraf even contact opnemen met de raadsgriffier.

Voorafgaand aan elke commissievergadering is er gelegenheid gebruik te maken van het spreekrecht waarbij u vragen kunt stellen of opmerkingen maken over onderwerpen van de agenda.

Wilt u andere onderwerpen onder de aandacht brengen van een commissie, neemt u dan contact op met de raadsgriffier, mevrouw H.G. Stradmeijer, tel. 430110 of e-mail HGStradmeijer@s-gravenzande.nl.

Commissie Wegen en Groen, Verkeer, Sport en Milieu (dinsdag 1 oktober, 19.30 uur)

* Spreekrecht

* Vaststelling van het Milieu-uitvoeringsprogramma 2003
* Overeenkomsten Maesemunde

* Grondaankoop/-verkoop Naaldwijkseweg 88a-90
* Realisatiekrediet vrachtwagenparkeerterrein
* Krediet pilot-project riolering Monster
* Ingekomen brieven inzake:


1. reconstructie Bonnenlaan

2. geplaatste verkeersborden

Commissie Cultuur, Welzijn en Onderwijs
(woensdag 2 oktober, 19.30 uur)

* Spreekrecht

* Vaststelling van gemeentelijk onderwijsachterstandenplan (GOA)
* Ingekomen brief inzake het op peil houden van het leerlingenaantal van de Godfried Bomansschool

* Inventarisatie aandachtspunten commissie
Commissie Financiën, Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting en Sociale Zaken
(donderdag 3 oktober, 19.30 uur)

* Spreekrecht

* Kennismakingsgesprek met de directeur van Westland Wonen
* Aanpassing legesverordening 2002 i.v.m. wijzigen tarieven kadaster en invoering tarieven lijkschouwing GGD

* Garantiestelling t.b.v. Stichting Westland Wonen
* Vaststelling gemeentelijk beleid m.b.t. nieuwe doelgroepen (Nug-gers en Anw-ers)

* Beslissing op bezwaren inzake planschade ex. art. 49 WRO m.b.t. bestemmingsplan Nieuwe Vaart

* Uitbesteding van RO-werkzaamheden

* Ingekomen brief inzake aanpassing bestemmingsplan Buitengebied
Commissie Algemeen Bestuurlijke en Economische aangelegenheden (maandag 7 oktober, 19.30 uur)

* Spreekrecht

* Stand van zaken reorganisatie politie Westland
* Normering brandweerzorg/rampenbestrijding
* Krediet aanschaf warmtebeeldcamera voor de brandweer
* Krediet carillon stadhuis

* Vaststelling Verordening gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens

* Stand van zaken herindeling

* Ingekomen brieven inzake:


1. Ontwerp herindelingsadvies Westland

2. Concept-statenvoordracht herindelingsadvies
3. Overlast rond Westlandhal


De agendastukken voor deze vergaderingen kunt u vanaf vrijdag a.s. inzien bij het informatiepunt in de hal van het stadhuis (tijdens openingsuren) en in de bibliotheek aan het Zandeveltplein. Afdelingen in stadhuis slecht bereikbaar

In verband met de verbouwing van het stadhuis zijn diverse afdelingen
- waaronder Bouwen en Milieu - op vrijdag 27 en maandag 30 september slecht bereikbaar. De afdelingen op de eerste verdieping verhuizen op deze dagen naar tijdelijke werkplekken en andere afdelingen gaan weer naar hun nieuwe (verbouwde) werkplek.
Wij adviseren u dan ook bezoeken aan en telefoontjes naar het stadhuis op deze dagen zoveel mogelijk te beperken.
Gebruik gemeenteplantsoen

Geregeld blijkt dat tijdens de verbouwing van een woning of de renovatie van een tuin gemeenteplantsoen wordt gebruikt. Er worden dan bomen en heesters gesnoeid of gerooid en de grond verdicht. De vrijgekomen strook gemeenteplantsoen wordt dan gebruikt om bouwmaterialen op te plaatsen of om een doorgang te creëren naar de tuin. Dit gebeurt vaak illegaal.

De gemeente s-Gravenzande gaat vanaf nu strenger op deze praktijken letten. Als geconstateerd wordt dat er op deze manier gemeenteplantsoen gebruikt wordt zonder toestemming , zal de veroorzaker aansprakelijk gesteld worden voor de schade. Het gemeenteplantsoen zal dan hersteld worden op kosten van de veroorzaker.
Brandweer beloont schoolontruimingsoefening
In de week van 4 tot 12 oktober is het weer Nationale Brandpreventieweek, die dit jaar in het teken staat van de schoolontruimingsoefening.

De brandweercommandant van 's-Gravenzande heeft alle basisscholen in de gemeente uitgenodigd om op vrijdag 4 oktober hun schoolontruimingsplan te oefenen.

Uit de scholen die zich hiervoor hebben aangemeld is openbare basisschool De Driekleur, gebouw Wilhelmina aan de Van de Kasteelestraat 75 uitgeloot waar het officiële startsein wordt gegeven voor de Nationale Schoolontruimingsoefening op gemeentelijk niveau. Hierbij zal ook de brandweer mét brandweerauto aanwezig zijn.

Burgemeester mevrouw A.C. Hommes van 's-Gravenzande zal op 4 oktober bij de Wilhelminaschool het startsein geven.

De school ontvangt daarnaast het lespakket 'Het vuur de baas' en een uitnodiging voor een rondleiding bij de brandweerkazerne. Als er voldoende belangstelling voor is zal voor ouders en kinderen ook een voorlichtingsavond op school worden verzorgd door de Brandwondenstichting over de gevolgen van brand. Voor een goede ontruiming is ook een goede vluchtwegaanduiding belangrijk.
Werk aan het gemaal

Op 24, 25 en 26 september en 1, 2 en 3 oktober is het Hoogheemraadschap van Delfland bezig met onderhoudswerk aan het gemaal `s-Gravenzande. Dit betekent dat er overdag niet gepompt wordt. Dit heeft een verhoging van de waterstand in het riool tot gevolg. Bij extreme regenval wordt het werk opgeschort

* De heer K.M. Braun voor het kappen van een ceder in de tuin van zijn woning aan het Ahornplein 41 te s-Gravenzande (registratienummer 02.1885);

* De heer G. Vos voor het kapen van een ceder in de achtertuin van zijn woning aan deSpinel 26 te s-Gravenzande ( registratienummer 02.1897)
stukken liggen ter inzage in het stadhuis.
Vrijstelling
Vrijstelling ex artikel 7 Wet op de Ruimtelijke Ordening Q.L.J.M. van Dijk, Kaapsebos 10, 2676 BX te Maasdijk, heeft een verzoek ingediend voor het verhuren van een woning aan derden op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande sectie L, nummers 4123 en 4832, plaatselijk bekend Groeneweg 70. Dit gebruik is in strijd met het bestemmingsplan 'Buitengebied', omdat op de gronden met de bestemming 'Agrarische doeleinden', het verhuren van een bedrijfswoning aan derden niet is toegestaan.

Op grond van artikel 17, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kunnen burgemeester en wethouders tijdelijk vrijstelling verlenen van het bestemmingsplan. In dit geval is het college voornemens die tijdelijke vrijstelling te verlenen voor een periode van maximaal vijf jaar.

Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 26 september 2002, gedurende 14 dagen ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis. Gedurende deze termijn kan iedereen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande, schriftelijk zienswijzen indienen tegen het verlenen van de vrijstelling.
Aangemeld bouwplan
P.R. Schoemaker
Tuinhuis
Mr. Adriaan Duycklaan 6
16-09-02/bm053
Maatschap Vedder
Warmtebuffertank
Zanddijk 98
16-9-02/ba197
Van Schie Partyservice
Bedrijfsunit
Edisonstraat 28a
16-9-02/ba198
Geranium- kwekerij fa. P. van Zijl & Zn.
Warenhuis
Groeneweg 4
12-9-02/ba199
D. Vergeer
2 dakkapellen
Marsmanstraat 29
17-9-02/ba200
Aangevraagde reclamevergunning
Naam
Bouwwerk
Bouwadres
datum/ kenmerk
J.G.A. Bouman
Gevelreclame
Edisonstraat 24
16-9-02/rv011
Aangevraagde sloopvergunning
Naam
Bouwwerk
Bouwadres
datum/ kenmerk
Geranium- kwekerij fa. P. van Zijl & Zn
Gedeelte warenhuis
Groeneweg 4
12-9-02/sa086
Verleende bouwvergunningen
Syre Projecten BV
3 woningen
Naaldwijkseweg 90
16-9-02/ba181
J.A.I.M. de Bruijn
Serre
Naaldwijkseweg 245
19-9-02/ba193
A.M. de Haan
Schuur
Beukenlaan 67
19-9-02/ba185
Gemeente s-Gravenzande
Speelplaats
Lugtigheidstraat
19-9-02/ba187
F.G. van Alphen
Garage
H. Dunantstraat 3
19-9-02/ba189
u krijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis. Tevens liggen op de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis tot uiterlijk zes weken na verzenddatum, de genomen besluiten ter inzage. Binnen deze periode kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten schriftelijk gemotiveerd bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift. Het bezwaarschrift moet worden gezonden aan het Wet milieubeheer

Meldingen

Burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 8.40 van de Wet milieubeheer bekend, dat zij de volgende meldingen hebben ontvangen.

Besluit opslag en transportbedrijven milieubeheer
* Middelburg Transport B.V., Van Leeuwenhoekstraat 7
* ISS Transport Services B.V., Hoflaan 100
Bovengenoemde inrichtingen zijn ontheven van de vergunningplicht als bedoeld in de Wet milieubeheer en moeten voldoen aan de algemene regels van genoemd Besluit.

De meldingen liggen vanaf de datum van publicatie gedurende 2 weken tijdens kantooruren op het stadhuis, afdeling Bouwen en Milieu ter inzage.

Actualisatievergunningen

Burgemeester en wethouders van s-Gravenzande maken bekend, dat zij actualisatie-vergunningen op grond van artikel 8.22 Wet milieubeheer hebben verleend aan de volgende bedrijven.

* Firma L. de Zeeuw en Zn., Kwekerslaan 13, actualisatie oprichtingsvergunning van 30 december 1993;
* Firma Revada, Heenweg 156, actualisatie oprichtingsvergunning van 13 juli 1993.

De beschikkingen en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 26 september 2002 gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis . Inzage kan iedere werkdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en elke maandag van 9.00 uur tot 19.00 uur. Bij inzage op maandagavond dient u vooraf telefonisch contact op te nemen met mevrouw R. Goudswaard op telefoonnummer 43 01 84.

Degenen die bedenkingen hebben ingediend naar aanleiding van de aanvraag en de ontwerp-beschikking, alsmede degenen die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, kunnen binnen vermelde periode een beroepsschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij vóór deze datum beroep is ingediend en een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking wordt niet van kracht voordat op het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van een beroepsschrift, alsmede voor het vragen van een voorlopige voorziening is griffiegeld verschuldigd. Voor de exacte bedragen kunt u bellen met de Raad van State (telefoon 070-4264426).

Fultonstraat 3
Openingstijden: maandag van 13.00 tot 15.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand van 8.30 tot 11.30 uur. Informatie: 416286 Hoflaan 28
Openingstijden: donderdag van 19.00 tot 20.00 uur (alleen brengen, geen verkoop), vrijdag van 19.00 tot 20.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Informatie: 418105

Recycling

of zaterdag (zie openingstijden).

Volgende week (30 september tot en met 4 oktober) worden de groene minicontainers geleegd.

Het is verboden ze de avond ervoor al neer te zetten.


eterniet e.d.

aangekondigd op deze pagina.

mogen niet worden gebroken.

* De Driekleur, gebouw Beatrix, Spinel 6 op vrijdag 27 september van 15.30 tot 16.30 uur en zaterdag 28 september van 11.00 tot 12.00 uur;