Ingezonden persbericht

Adobe heldert misverstand op:
PDF en XML complementair

Acrobat 5.0 biedt ondersteuning

Amsterdam - 24 september 2002 (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated, de leider op het gebied van Network Publishing, wil door middel van dit persbericht een algemene misvatting met betrekking tot PDF, Portable Document Format en XML, Extensible Markup Language ophelderen. Vaak is de gedachte dat voor een goede documenten workflow een keuze gemaakt zou moeten worden tussen twee competitieve technologieën - XML en PDF. Dit is echter onjuist. Feitelijk zijn deze twee technologieën complementair. Gebruikers die beide technologieën goed begrijpen zullen XML en PDF dan ook beide gebruiken.
XML wordt gebruikt als standaard voor het representeren van elektronische informatie tussen computers (gegevens en gestructureerde inhoud). PDF is de standaard voor het representeren van visueel rijke elektronische documenten die bedoeld zijn om via het scherm te bekijken. Om beide standaarden zo optimaal mogelijk te kunnen benutten wordt XML ondersteund door Acrobat 5.0. De ondersteuning van XML in Acrobat 5.0 is echter veel meer dan zo maar een functie. Het betekent een reductie in integratiekosten en het makkelijker in kunnen passen in bestaande applicatie-omgevingen van klanten. Acrobat 5.0 ondersteunt het XML-formaat omdat compacte structurele beschrijvingen van ingevulde formulieren op deze manier gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd met back-end databases. Tevens spreekt Adobe met XML-ontwikkelaars een interessante nieuwe doelgroep aan. Acrobat 5.0 biedt de mogelijkheid om XML binnen PDF in te bedden met als voordeel dat transactionele gegevens kunnen worden geïntegreerd in een Adobe PDF-bestand. Het PDF-bestand is de visuele schil waarbinnen XML-data kan zitten. Een PDF-bestand kan worden gemaild, gesigneerd, beveiligd, gearchiveerd, terwijl de XML data kan communiceren met eerder genoemde back-end systemen. Dit proces verloopt via Javascript, een eenvoudige en standaard scripttaal. In de praktijk kan dit vele voordelen opleveren met bijvoorbeeld declaratieformulieren, aanvragen voor leningen of hypotheken en facturen.
Tenslotte kent Acrobat 5.0 een rijke uitbreidbare metadata architectuur gebaseerd om XML, genaamd XMP (Extensible Metadata Platform). Hierdoor krijgen gebruikers meer mogelijkheden voor het doorzoeken en beheren van PDF met XML-software en kunnen belangrijke partners in de wereld van content en asset management eenvoudiger ondersteuning gaan bieden voor Acrobat en Adobe PDF door te werken met de XMP toolkit.
Over Adobe
Adobe Systems Incorporated, de leider op het gebied van Network Publishing (www.adobe.com) werd opgericht in 1982 en ontwikkeld software voor zakelijke en professionele gebruikers. Met de software van Adobe kunnen klanten visueel aantrekkelijke informatie met een fascinerende en betrouwbare content creëren en beheren. Adobe, met het hoofdkantoor gevestigd in San Jose (Californië), is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld. ###

© 2002 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, Acrobat, Acrobat Reader, Adobe Premiere, After Effects, GoLive, Illustrator, InDesign, LiveMotion en Photoshop zijn (wettig gedeponeerde) handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken behoren toe aan de desbetreffende houders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wilmer Heck
Account Executive
Text 100 Public Relations
Global Technology Public Relations

Van Diemenstraat 164 - 166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel: +31 20 530 4349
E-mail: wilmerh@text100.nl
URL: www.text100.com