Kodak introduceert topmodel 4-megapixel digitale camera met nieuw, briljant Schneider Kreuznach-objectief

Kodak EasyShare LS443 Zoom Digital Camera combineert verbluffende prestaties met ongeëvenaard gebruiksgemak

Keulen, 24 september 2002 - Eastman Kodak annonceert de LS443 Zoom Digital Camera, het nieuwe topmodel in Kodaks 2002 EasyShare-portfolio. De EasyShare-camera combineert vorm en functie met haar fraaie, smaakvolle ontwerp, lichtsterk objectief en een resolutie van 4,0 megapixel, voor schitterende afdrukken die gemaakt kunnen worden van 10x15 cm tot posters van 50x70 cm.

In overeenstemming met haar traditie van kwaliteit en innovatie heeft Kodak samengewerkt met de Duitse objectievenfabrikant Schneider-Kreuznach, die enkele van s werelds beste professionele objectieven produceert en al gedurende 89 jaar toonaangevend is op het gebied van lensontwerp en technologie. Speciaal voor de LS443 hebben ingenieurs van beide bedrijven het nieuwe Schneider-Kreuznach Variogon objectief ontwikkeld. Deze zeer nauwkeurig ontworpen 3x zoomlens, in combinatie met Kodaks eigen kleurentechnologie, zorgen dat met de LS443-camera verbluffende foto s kunnen worden gemaakt.

In lijn met ons streven om de digitale beeldkwaliteit steeds verder te verbeteren, is de LS443 de eerste digitale camera van Kodak die voorzien is van het nieuwe Schneider-Kreuznach Variogon objectief. Hierdoor komt een scherpte en beeldkwaliteit van professioneel niveau beschikbaar op een digitale camera uit de consumentenklasse , zegt Pierre Schaeffer, chief marketing officer en vice-president van Kodaks Digital & Applied Imaging divisie. Hoewel de lens van professionele kwaliteit is, blijven gebruikers nog steeds beschikken over de intelligente eenvoud van een EasyShare digitale camera. De LS443 is dé digitale camera om te hebben, omdat deze eenvoud van gebruik combineert met een elegante vormgeving en kwalitatief hoogwaardige afdrukken een complete oplossing voor een geweldige prijs.

De LS443 is de laatste toevoeging aan Kodaks bekroonde EasyShare-systeem voor digitale fotografie, dat inmiddels is uitgegroeid tot standaard voor wat betreft eenvoud van gebruik van digitale consumentencamera s. In toevoeging op de Kodak EasyShare software, die het bewerken, opslaan, verzenden en afdrukken vereenvoudigt, wordt de LS443 geleverd met een nieuwe houder in speciale editie. De EasyShare LS443 Zoom Digital Camera zal vanaf oktober verkrijgbaar zijn en heeft een verwachte winkelprijs van 729 euro.

De LS443 biedt heldere en ongeëvenaarde kleuren in vrijwel elke foto. De krachtige 10x zoommogelijkheid die bereikt wordt door de 3x optische zoom van het Schneider-objectief te combineren met het door Kodak zelf ontwikkelde 3,3x Advanced Digital Zoom stelt gebruikers in de gelegenheid om zeer heldere close-up foto s te maken. Daarnaast verzekert de ingebouwde Kodak kleurentechnologie, die het resultaat is van decennia van onderzoek en ontwikkeling door Kodak, een ongeëvenaarde kleuraccuratesse.

Andere kenmerken van de LS443 zijn:
" Het onlangs geïntroduceerde 1,8 inch Indoor/Outdoor LCD-scherm, waarmee gebruikers ook in direct zonlicht de mogelijkheid hebben om foto s zowel voor als na de opname te beoordelen. De niet-glanzende coating van het LCD-scherm in combinatie met anti-reflectie technologie, zorgen ervoor dat het schermpje zelfs in direct zonlicht nog een uitzonderlijke beeldkwaliteit biedt.

" Een op de camera aanwezige Share -knop maakt afdrukken, e-mailen en opslaan makkelijker dan ooit tevoren. " Een speciale uitvoering van de camerastandaard (dock) zorgt door middel van één enkele knop voor het overzetten van foto s naar de PC en zorgt ervoor dat de krachtige Li-Ion batterij snel weer wordt opgeladen. Hierdoor is de camera altijd gereed om foto s te maken. Ook kunnen beelden worden geprint met een simpele druk op de knop.

" Door middel van een draaiknop kunnen vier standaard scènes close-up, landschap, sport en nacht of de filmmodus worden ingesteld, zodat de consument altijd de juiste middelen in handen heeft om in elke situatie perfecte foto s te maken.

" Andere creatieve mogelijkheden worden geboden door een menu met drie verschillende kleurenmodi; een burst mode voor snelle opeenvolgende opnamen; geavanceerde autofocusmogelijkheden voor lichtarme situaties en voor onderwerpen die zich niet centraal in beeld bevinden.

" De LS443 kan ook gebruikt worden om korte filmpjes met geluid op te nemen en weer te geven. Hiertoe beschikt het toestel over een ingebouwde luidspreker.

Met de LS443 kunnen gebruikers moeiteloos omschakelen tussen het maken, verzenden of printen van foto s. De automatische beeldrotatie van de LS443 zorgt ervoor dat foto s altijd met de goede zijde naar boven worden afgebeeld, hetzij op de camera, de computer of het tv-scherm. Door de speciale camera altijd paraat -mogelijkheid kunnen consumenten ook een foto nemen als de camera niet in de fotomodus staat. De LS443 bevat eveneens 16 MB intern geheugen, wat betekent dat consumenten niet eens een geheugenkaart nodig hebben om met fotograferen te beginnen. De geheugencapaciteit kan worden uitgebreid met een MultiMediaCard of Secure Digital geheugenkaart.

Zoals met alle digitale camera s uit het Kodak EasyShare portfolio het geval is, is de LS443 voorzien van de beste beeldtechnologie en gebouwd met gemak en eenvoud in het achterhoofd. Door gebruik te maken van de Kodak EasyShare software, krijgen consumenten zelfs nog meer mogelijkheden om hun foto s te printen, aan anderen te laten zien, te bewerken en te organiseren. Het EasyShare-systeem, inclusief de EasyShare software, maakt afdrukken een moeiteloos proces. Consumenten hebben hiermee de keus om thuis afdrukken te maken met behulp van Kodaks One Touch to Better Pictures in combinatie met Kodaks uitgebreide productlijn van inkjetpapieren; vanuit huis door de foto s via Internet te versturen naar een EasyShare printservice of een ander on-line fotolaboratorium; of bij de detailhandel die is uitgerust met een Kodak digitale kiosk of gewoon over de toonbank.

Over Kodak
Kodak is toonaangevend op het gebied van producten en diensten waarmee mensen beelden kunnen uitwisselen, verbeteren, bewaren, afdrukken en ervan kunnen genieten, als informatie, als entertainment of als aandenken. Het bedrijf is een belangrijke speler op het gebied van infoimaging, een industrietak met een omvang van $225 miljard. De infoimaging-markt bestaat uit apparatuur (digitale camera s, inkjet printers, en personal digital assistants), infrastructuur (online netwerken en afleversystemen voor beelden), en diensten & media (film, papier en software waarmee mensen beelden kunnen bekijken, analyseren en afdrukken).

Het bedrijf, met vorig jaar een omzet van $14 miljard, is georganiseerd in vijf belangrijke onderdelen: Photography: digitale en traditionele producten en diensten voor professionals en consumenten; Commercial Imaging, producten en diensten voor het registreren, opslaan en weergeven van beelden voor bedrijven en overheden; Components, platte beeldschermen, optische producten en sensoren voor original equipment manufacturers; Health, traditionele en digitale producten en diensten voor registratie en weergaven van beelden ten behoeve van de gezondheidszorg; Entertainment, film, post-productiediensten en digitale bioscoopsystemen voor de filmindustrie.

Kodak Helpdesk Nederland: 020 - 3469372